Menu

Dagboek van Iris, met papa naar Parijs

op reis met papa na scheiding

op reis met papa na scheiding

Tess is onlangs 12 jaar geworden en haar vader had haar beloofd dat ze op deze magische leeftijd samen een city-trip zouden gaan maken. En Tess mocht hiervoor zelf de bestemming kiezen! Alleen dit al zorgde de afgelopen periode voor euforische momenten… Mama, zal ik New York kiezen?! Of valt Ibiza ook onder een city-trip…

Om het verwachtingspatroon van mijn pre-puber een beetje bij te stellen, heb ik maar voorzichtig geopperd dat papa waarschijnlijk een iets andere bestemming in gedachten heeft. London, Parijs, Berlijn… dat soort steden. Nou, dan moest het zeker Parijs worden! De Champs-Elysées, Notre-Dame, Arc de Triomphe en natuurlijk de Eiffeltoren… Tess werd bij elke info die ze op internet kon vinden enthousiaster en enthousiaster.

Zo kwam het dat mijn dochter vorig weekend samen met papa naar Parijs vertrok. Koffer gepakt, opperbest humeur en een tas vol broodjes voor onderweg. Papa had de voorpret even in gevaar gebracht, door te melden dat het misschien ook leuk was als ‘nieuwe liefde’ mee zou gaan… Maar mijn stoere dochter kapte dat voorstel heel resoluut af, dat ze dat juist hélemaal niet leuk vond! Ze wilde een ‘samen met papa’ weekend. You go Tess!

Dus toen de vakantie voor de basisschoolscholieren was afgelopen, had ik lekker alle aandacht voor Jip. Toch altijd weer spannend zo’n eerste schooldag. We waren samen al op pad geweest voor een nieuwe tas, pennenzak en nieuwe sportschoenen. Maat 36 heeft hij al! Waar gaat dat heen met mijn kleine ventje… Maar ondanks de tijd die ik voor Jip had ingepland, wilde hij op maandagochtend liever alleen op de fiets naar school. Mama ik zit nu in groep 6, dus je hoeft echt niet meer mee te fietsen hoor! Slik… oké dan.

En daar zat ik dan om 8.30 uur. Oudste kind met papa in Parijs, jongste kind alleen op de fiets naar school. Zal ik stiekem achter hem aanfietsen? Nee, toch maar niet. Loslaten heet dat geloof ik! ’s Avonds kwam Tess weer thuis… Vol verhalen uiteraard! Wat had ze genoten, ze glom er gewoon van. Ook aan mijn ex kon ik zien dat hij heerlijke dagen had gehad. Dat neemt mooi niemand ze meer af!

De volgende ochtend was er weer volop hectiek in huis. Ik had al vroeg een vergadering op mijn werk en Jip werkte niet bepaald mee om het ochtendritueel soepel te laten verlopen. Echt in de laatste minuut vertelde hij doodleuk dat hij gepast geld moest meenemen voor zijn overblijfkaart. En ik had dat bedrag uiteraard weer niet gepast!! Als klap op de vuurpijl kwam Tess nog even de trap afsjokken… Mam, zijn er nog baguettes? Tess, doe alsjeblieft even normaal! Je staat weer met beide voeten op Nederlandse grond, dus je kunt een boterham met kaas krijgen!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 7
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.