Menu

Rondreis Amerika, lijkt je dat wat? Even alle perikelen vergeten

rondreis Amerika

Oostkust tour

Amerika heeft alles te bieden. Een rondreis Amerika is meestal kiezen uit de Oost- of Westkust. De Oostkust staat bekend om zijn wereldsteden en de bekende imponerende natuurgebieden. Aan de oostkust van de Verenigde Staten liggen de steden New York, Boston en Washington of natuurparken als de Smokey Mountains en Niagara Falls.

New York

De metropool New York is ‘The Big Apple’. Je dient wel een keuze te maken want er is genoeg te doen in deze stad. Een excursie naar het iconische Vrijheidsbeeld is een belevenis. Met de boot ga je naar Ellis Island. Vanuit het observatieplatvorm op 93 meter hoogte heb je een waanzinnig uitzicht op de skyline van Manhattan. Shopliefhebbers kunnen waarschijnlijk niet wachten om een bezoek te brengen aan de winkelstraat Fifth Avenue en Macy’s. Hier is het mogelijk om eindeloos te shoppen bij luxe winkels zoals Prada en Louis Vuitton of bij de chique juwelier Tiffany & Co. Ga naar Central Park en The Brooklyn bridge. Probeer ook tijd vrij te maken voor de vele beroemde musea die New York biedt zoals het Museum of Modern Art. MoMA is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. De collectie bestaat uit schilderkunst en beeldhouwkunst van de 20e eeuw, films en foto’s en een uitgebreide collectie boeken. Een aanrader is het 9/11 monument Ground Zero.

9/11

Op de plek van de ingestorte Twin Towers staat het 9/11 monument.  Het kunstwerk beeldt op een symbolische wijze de instortende torens uit. Bovendien staan de bijna 3000 namen van alle mensen die op die dag omkwamen, vermeld op het monument. Dichtbij is het 9/11 museum. Het museum geeft een uitgebreid beeld van wat er gebeurd is. Het is een bijzondere ervaring om te beleven hoe de wereld na deze terroristische aanslag is veranderd.

Niagara-watervallen

De Niagara-watervallen zijn zowel aan de Canadese als aan de Amerikaanse kant te bezichtigen. De Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Horseshoe Falls is de meest indrukwekkende waterval van de Niagara Falls, die de vorm heeft van een hoefijzer. Hier komt het overgrote deel van de Niagara Rivier naar beneden gestroomd. Horseshoe Falls is 671 meter breed en 53 meter hoog. Met een boottocht, genaamd Maid of the Mist tour kom je tot vlak onder de watervallen. Vergeet niet om het karakteristieke plaatsje Niagara-on-the-Lake te bezoeken. 

Washington

Bij Washington zeg je Het Witte Huis, het Capitool en de diverse Memorials van beroemde presidenten als Washington, Lincoln en Jefferson. Maar ook de Arlington begraafplaats met de graven van de gebroeders Kennedy en Amerikaanse militairen is indrukwekkend. 

Noord-Amerika is een werelddeel wat bestaat uit 17 landen waarvan de grootste landen Canada, Verenigde Staten, Mexico en Alaska zijn. De meest gesproken taal is Spaans en Engels. Noord-Amerika grenst aan de oostzijde aan de Atlantische Oceaan, aan de westzijde aan de Grote- of Stille Oceaan, en in het noorden aan de Noordelijke IJszee. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × = 81
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.