Menu

Samengesteld gezin, Meike blogt

1 reactie
samengesteld gezin

samengesteld gezinSamengesteld gezin

En nu lijkt het er opeens op dat mijn kinderen en ik op den duur wel eens deel kunnen gaan uitmaken van een zogenaamd samengesteld gezin….

Hoe moet dat eigenlijk?

Hij heeft een dochter in dezelfde leeftijd als mijn dochters. We kunnen dus aardig inschatten waar dochters van gemiddeld 6,5 jaar oud behoefte aan hebben. Daar komen we wel uit.

Maar….

Mijn dochters gaan om 19.00/19.15 naar bed. Zijn dochter om 20.00 uur en in het weekeinde om 20.30

Mijn dochters mogen nog 10 minuutjes zelf lezen na hun verhaaltje. Zijn dochter kijkt nog televisie op haar tablet.

Mijn dochters eten wat er op tafel staat en niets anders. Zijn dochter eet eigenlijk niets en hij past zich aan.

Mijn dochters kijken televisie terwijl ik sta te koken en daarna nog 20 minuten naar onze favoriete serie. Bij hem staat de tv altijd aan.

Mijn dochters drinken nog wat thee of water na het eten. Zijn dochter krijgt een flesje ranja mee naar bed.

Die dagelijkse gebruiken!

Ben ik nu zo streng?

Ben ik nu erg star/streng/controlerend? Of geef ik juist rust….

En zo zijn er nog wat dingen waarvan ik weet dat ik er geen compromis in wil sluiten. Nu hoeft hij zijn gewoonten niet per se aan te passen voor mij. Maar ik voorzie wel problemen voor een samengesteld gezin in de toekomst. Nu eten we alleen zo nu en dan samen maar stel je voor dat we over een jaar of wat willen gaan samenwonen….hoe krijg ik aan mijn dochters verkocht dat wij dit allemaal niet gaan doen? En hoe gaat zijn dochter mij zien omdat ik in haar ogen ongetwijfeld heel erg streng ben? Om het nog helemaal af te maken hoor ik van hem dat zijn ex nog veel makkelijker met hun dochter is dan hij….

Of…?

Het zou natuurlijk ook wel eens kunnen dat zijn dochter meer gaat lezen omdat bij ons de televisie vaak uitstaat en ze in bed ook nog lezen….kunnen mijn kinderen wat leren van zijn zeer sociale dochter, ga ik wat relaxter om met het leven en hebben we gewoon veel plezier als samengesteld gezin.

En toch gaan we nog lang niet samenwonen….en dat is helemaal prima!

Meike is sinds 2013 gescheiden. Ze blogt over haar scheiding. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REACTIES

Hetty Nietsch - 26 okt 2017

Dag ouders die samengesteld gezin vormen! Voor een serieus documentaire-programma zoek ik contact met ouders die met hun nieuwe, samengestelde gezin en wederzijdse kinderen proberen om een nieuwe start in het leven te maken. Dat is vaak een hele klus en het loop ook lang niet altijd goed af. Wij zoeken contact met ouders die kunnen vertellen waarom het bij hen n i e t gelukt is. Reacties graag naar: documentaire-stiefgezinnen@bnnvara.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − acht =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.