Menu

Spel, gedicht van gescheiden vader I-Pat

1 reactie
gescheiden vader

Vraag jij je weleens af of het nog beter wordt?
Als het even niet volgens plan loopt, stel ik mij die vraag geregeld.
Ik ben dan nieuwsgierig naar hoe het zal aflopen.
En of jij er dan nog zult zijn.

Want een spel speel je met samen.
Het spel van vader zijn, of het spel der liefde.
Simpel lijkt het. Het is een kwestie van geven en nemen.
Maar het is meer dan alleen maar houden van en liefde geven.

Als ik even in mezelf gekeerd ben dan sluit ik mijn ogen en denk ik aan hoe het allemaal begon.
Ik probeer dan je gedachten te lezen en dan weet ik het weer.
Ik zie dan wat je daadwerkelijk wil, maar wat nu nog niet kan.

Ik heb van alles geprobeerd maar ik wist niet hoe ik het moest doen.
Toen ik een traan langs je wangen zag gaan, brak mijn hart.
Ik wist dat er een weg was om uit dit bestaan te komen.
Een weg waar we elkaar weer zouden herwinnen.

En nu loop ik door het huis en hoor ik mezelf weer zingen.
Mijn Spotify Wrapped staat aan het eind van het jaar weer vol met kindermuziek.
Als ik in jouw kamer sta, zie ik een mooie kamer, vol met herinneringen.
Dingen gingen even niet volgens plan.
Maar doordat ik me heb afgevraagd of het ooit nog beter wordt, hebben wij elkaar weer gevonden.

Er bestond een weg om uit dit bestaan te komen.
En die weg hebben we samen bewandeld.

Ik ben trots op jou!

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Anita van der Meulen - 8 mei 2023

Erg mooi weer

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 × = zesendertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.