Menu

Tot slot, de laatste blog van Thera

3 reacties
Thera stopt blog

Allereerst excuses voor het lange gat tussen deze blog en mijn vorige. Maar er kwam even een ziekte tussen. Of een aandoening. Ik weet niet hoe je het noemt.

Vermoeid

Ik was al een hele tijd vermoeid. Er gebeurde heel veel in mijn leven, met mijn kinderen en hun vader. Mijn baan kwam wellicht te vervallen. De kinderen gingen naar de middelbare. Stress dacht ik daarom. Geen wonder dat ik zo moe was. Stress en vermoeidheid en ik kwam ook wat kilo’s aan (behoorlijk wat),  mijn oplossing was meer bewegen. En hoe fijn ik dat ook vond, ik ging me niet beter voelen. Ik bleef vermoeid. Zo erg zelfs dat ik, zonder dat ik het in de gaten had, steeds minder ging doen. Ik vermeed sociale gebeurtenissen, ik was gebroken als ik thuis kwam van een dag werken (en dan natuurlijk niet kon rusten). Na maanden sukkelen, misschien zelfs na jaren, ging ik eindelijk naar de huisarts. Ik bleek een te trage schildklier te hebben. Een héél trage. Gelukkig helpen hormonen mij weer op weg. Toen die hormonen door een fabrieksfoutje niet meer leverbaar waren, kon ik opnieuw het circuit in van bloedprikken en dosis aanpassen. In dat stadium zit ik nu. Met mijn energie gaat het zeker de goede kant in. Ik moet nu wel écht goed voor mezelf zorgen. Mijn schildklier zorgt ervoor dat ik even een heel grote pas op de plaats moest maken.

Zelfde gevoelens, zelfde angsten

Een nieuwe blog heeft ook lang op zich laten wachten, omdat ik merk dat ik klaar ben met vertellen. Er is van alles te zeggen over scheiden. En ik heb op mijn allerbest geprobeerd, mijn gevoel en gedachten met jullie te delen. Hopend dat iedereen eruit kan halen wat hij wil. Of juist niet. Soms lees je iets, waarbij je zo geraakt wordt,  dat je besluit om dat zelf juist anders gaat doen. En dat is prima. Ik heb er bewust voor gekozen om deze blogs onder mijn eigen naam te schrijven. En aangezien ik een niet alledaagse naam heb, ben ik wat dat betreft zo te achterhalen. Een pseudoniem had ervoor gezorgd dat ik veel blogs anders had kunnen schrijven. Maar ik ben heel blij dat ik het zo heb aangepakt. Het was voor mij juist belangrijk dat ik mezelf was. Open en bloot. Ik vond het prettig om voor deze site te schrijven. Maar ik lees ook mee en ik zie dat mijn verhaal inmiddels door anderen wordt verteld. Het zijn en blijven dezelfde gevoelens, dezelfde angsten die bij ons allemaal spelen. En daarom is dit zo’n mooie site. Voor de herkenning en de verwerking. Wat ik zelf heel prettig vind, is dat er inmiddels een aantal mannen hun verhaal vertellen. Die verhalen worden wat mij betreft veel te weinig verteld.

Je blijft de rest van je leven gescheiden

Ik ben klaar met schrijven over mijn scheiding. Althans voor dit moment, ik ben klaar om mijn verhaal te delen op deze site. Als blogger moet ik hier afsluiten, lezen blijf ik zeker doen. Hier afsluiten betekent niet dat de scheiding hiermee afgesloten is. Want, geloof me, dat is nooit. Je blijf de rest van je leven gescheiden. Tot de dood je scheidt, zeg maar. Ik denk dat het goed is, om je daarvan bewust te zijn. Als je kinderen hebt, blijf je verbonden. Zelfs als je kinderen hun andere ouder niet meer zien. De helft van hun Zijn is tot stand gekomen door je ex-partner. En dat moet je je blijven realiseren.

Ik vond het heel fijn om voor jullie te mogen schrijven. Ik vond het fijn om jullie kritiek (positief of negatief) te horen en te lezen. Ik wens iedereen het beste bij het verwerken van zijn of haar scheiding. Bij de doorstart naar een nieuw leven. Het gaat jullie lukken.

 

You just keep living, until you are alive again

 

Lieve Thera, heel erg bedankt voor het delen van je verhaal de afgelopen jaren. Zorg goed voor jezelf!

Elske en Annelies

REACTIES

Henny - 1 jul 2016

Ik kan me voorstellen dat je een voorbeeld en inspiratie bent voor veel andere mensen. Je verhalen heb ik altijd met veel aandacht gelezen, pittige tijden zo nu en dan. Trouwen en het feest wat erbij hoort met je gevierd maar het verwerken van een scheiding is toch vooral een gevecht die je grotendeels alleen voert. En dan nog het fysieke ongemak van je schildklier wat gelukkig nu weer redelijk onder controle is. Als ik iemand alle gezondheid, liefde en geluk van de wereld gun, dan ben jij het!

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 2 jul 2016

Begrijpelijk, Thera! Heel erg bedankt voor je blogs, en ik wens je vooral heel veel gezondheid en geluk voor de toekomst!

Glenda - 4 jul 2016

Lieve Thera, Ik heb in jouw verhalen altijd veel gelijkenis gezien en ook hoop uit gehaald. Dank je wel voor je verhalen en ik hoop dat je kracht (fysiek) ook gauw weer toeneemt.Veel sterkte en succes met alles wat je gaat doen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× zes = 18
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.