Menu

Uitkomsten Enquete Daten na Scheiding

daten na een scheiding

daten na een scheiding

De 2 belangrijkste conclusies zijn dat het merendeel van de gescheiden Nederlanders binnen een jaar op zoek gaat naar een nieuwe partner en dat kinderen grote invloed hebben op de keuze van een nieuwe liefde.

Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders is binnen een jaar na hun scheiding weer op zoek naar een nieuwe liefde. Dat blijkt uit het onderzoek dat wij gezamenlijk met datingsite PARSHIP hebben uitgevoerd onder 960 van onze respectievelijke leden. Ruim 15% van de ondervraagden is zelfs tijdens het huwelijk of meteen na de scheiding alweer op zoek naar een nieuwe partner. De kinderen spelen een grote rol in de zoektocht: ruim 78% van de respondenten geeft aan dat het belang van de kinderen meetelt in de keuze voor een geliefde. Niet alleen zijn gescheiden Nederlanders kritischer over hun partnerkeuze (67,2%) dan voorheen, ook verwacht bijna 3 op de 10 ondervraagden meer van hun nieuwe relatie omdat zij beter denken te weten wat ze willen.

Wij deden het onderzoek voorafgaand aan de Dag van de Scheiding, die morgen, vrijdag 14 september, voor de derde keer plaats zal vinden.

Een scheiding is voor de meeste Nederlanders een zware periode in hun leven. Als de scheiding is afgerond, begint een nieuwe fase. Er komt veel op mensen af: de woonsituatie wordt anders, de financiën moeten opnieuw worden geregeld, de kinderen hebben steun nodig en daarnaast willen zij ook op liefdesgebied wellicht de draad weer oppakken. Daarom vonden wij het belangrijk eens te onderzoeken hoe deze groeiende groep Nederlanders tegen een nieuwe liefde na de scheiding aankijkt.

Bij het onderzoek was ook psychologe Mathilda van Maaren betrokken: “Vele Nederlanders zoeken al snel na de scheiding weer een nieuwe relatie. Hen zou ik willen aanraden eerst even de tijd te nemen om het leven weer op orde te krijgen. Pas als alles geregeld is en gevoelsmatig de rust en ruimte bestaat voor een nieuwe relatie is het een goed idee om weer te beginnen met daten.”

Kritischer maar vol vertrouwen

Het vertrouwen in de toekomstige liefde onder gescheiden Nederlanders is groot: 3 op de 10 respondenten geloven in een grotere slagingskans met een nieuwe partner, omdat zij nu beter weten wat ze willen. De invloed van kinderen op de keuze van een nieuwe partner blijkt vrij groot te zijn: slechts 22% van de ondervraagden geeft aan dat hun kinderen geen enkele invloed hebben op de partnerkeuze.

Wel samenwonen, geen kinderen

De meeste gescheiden Nederlanders (44,7%) zien een LAT-relatie als ideale vorm van een nieuwe relatie. Een minderheid geeft aan uiteindelijk te willen samenwonen (34,5%) of zelfs weer te willen trouwen (7,1%). De meeste ondervraagden zien een scheiding of stiefkinderen van hun toekomstige partner niet als probleem. Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders wil echter geen kinderen meer in een volgende relatie.

Wij willen iedereen die via Nieuwe Stap aan dit onderzoek heeft meegewerkt heel hartelijk bedanken!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.