Menu

Update over “De brief aan de vriendin van mijn ex” van Karijn

balans na echtscheiding

Kortgeleden werd de brief die ik schreef aan de vriendin van mijn ex herplaatst. Weer kreeg ik een hoop lieve en mooie reacties. En natuurlijk ben ik trots op de waardering die dat schrijven kreeg.

Maar wat me vooral blij maakt is dat het schrijven van die brief het begin was van een nieuw tijdperk in ons gescheiden leven. Sinds die tijd hebben we balans gevonden. Zijn de verhoudingen gezond geworden. Is er weer respect gegroeid.

Ik ben met recht trots op ons. Op haar, mijn ex en mezelf. We hebben onze verschillen opzij gezet. Kiezen voor harmonie in plaats van voor conflict. Denken na voor we het beter menen te weten of weer eens ongebreideld kritiek willen leveren. Niet omdat we nooit meer wat van elkaar vinden of ons nooit meer irriteren, wel omdat we weten dat boosheid, frustratie en wrok niets oplevert. Niet voor de kinderen, maar ook niet voor onszelf.

En dan kan de energie in de juiste dingen gaan zitten. In samen een verjaardag vieren, in uitkijken naar Sinterklaasavond en blije kindergezichtjes. We kunnen nu samen lachen wanneer een van ons iets stoms doet, helpen elkaar wanneer de oppas het plots laat afweten en drinken een relaxte kop koffie wanneer we bij elkaar in huis komen.

Allemaal winst die begint bij jezelf, bij accepteren dat het is zoals het is, bij het loslaten van wat geweest is en de wil om het nu leuker te maken. Dat kost tijd, verdriet en af en toe pijnlijk stuiteren op de bodem, maar het kan wel. Ik ben “gelukkig gescheiden” en die woorden had ik drie jaar geleden niet eens kunnen bedenken.

Karijn is 42 jaar, woont in Amsterdam, is moeder van de twee liefste jongetjes ter wereld en twee jaar geleden gescheiden. Ze blogt maandelijks op nieuwestap.nl en vertelt vandaag over een nieuwe start. Beetje bij beetje krijgt ze haar hoofd helderder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.