Menu

Dagboek van Iris, Vakantiekilo’s

lijnen alleenstaande moeder weegschaal

lijnen alleenstaande moeder weegschaal

Ik heb mijn hardloopschoenen al weken geleden afgestoft, maar het aantrekken ervan kost me behoorlijk wat overredingskracht… Helaas zal ik er deze week toch echt aan moeten gaan geloven. De vakantiekilo’s staan me namelijk niet meer zo goed! En het feit dat ik met een puber èn een tiener in huis woon, draagt daar ook niet bepaald positief aan bij. Tactvol brengen dat je wat dikker bent geworden, dat zit er bij die kids van mij niet echt in…

Op de momenten dat ik mezelf met man en macht in een spijkerbroek sta te hijsen, zegt mijn zoon namelijk doodleuk; doe geen moeite mam, gaat niet lukken! Of wanneer ik probeer met een langer shirt mijn muffin-buik wat te maskeren, ligt dochterlief helemaal in een deuk omdat het blijkbaar toch niet zo goed gelukt is!

Ik zucht en ik mopper, want ik ben werkelijk nog geen gram kwijt na de vakantie. De wijntjes en het lekkere eten hebben goed hun best gedaan. En houden zoveel van me, dat ze nu ook niet meer wegwillen! Heerlijk zo’n lui-lekkerland-vakantie, maar wat baal ik van het feit dat ik de helft van mijn garderobe niet meer aan kan. En niet omdat mijn favoriete stukken niet meer in de mode zijn, maar enkel en alleen omdat ik mijn lijf er niet meer ingepropt krijg!

Helaas is sporten niet bepaald een hobby van me… Ik doe het omdat ik weet dat het moet, maar bij aanvang tel ik de minuten eigenlijk al af. Het gen dat het gelukshormoon aanmaakt op het moment dat je lijf in beweging komt, heb ik waarschijnlijk nooit meegekregen. Want gelukkig word ik er niet bepaald van, eerder strontchagrijnig!

Waar ik ook chagrijnig van word, is de goede tip van mijn vriendin. ‘Start voortaan iedere ochtend met een groene smoothie Iris’. Je lichaam gaat hierdoor ontgiften en de kilo’s verdwijnen als sneeuw voor de zon! Als ik ’s ochtends een handvol verse bladspinazie, 2 stuks fruit en een eetlepel lijnzaad in mijn blender sta te proppen, zorgt dit niet bepaald voor een opperbest humeur. Om nog maar te zwijgen van het opdrinken van deze smurrie!

En uiteraard val ìk er dan weer niet van af, maar kom ik er juist alleen nog maar meer van aan! Ontgiften ziet mijn lichaam waarschijnlijk als: actie voor een overlevingsfase en dus aanleggen van nog meer vetlaagjes! Blender staat inmiddels dus weer ‘in’ en mijn hardloopschoenen helaas ‘uit’ de kast… Morgenavond word ik door dezelfde lieve vriendin opgehaald om te gaan lopen. Ze heeft waarschijnlijk als doel: help Iris van haar vakantielijf af.

Mooi streven hoor, dankjewel! Maar ondertussen zit ik nog steeds met 2 kinderen die me ongenadig pesten en plagen. Toen ik na een wederom niet zo positieve opmerking (dit keer over mijn leeftijd…) terugkaatste dat ik misschien wel 40+ ben, maar me echt nog geen 40+ voel! Kreeg ik de bijdehante opmerking: haha, maar in de jeans die je vanochtend hebt gekocht staat anders toch echt 40+!!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 9 = eenentachtig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.