Menu

Valt een beugel onder grote onvoorziene uitgave?

beugel onvoorziene uitgaven

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

Ik betaal voor 2 kinderen alimentatie, nu heeft 1 kind een beugel en de 2e gaat ook aan de beugel, waar vallen deze kosten onder? 

Ik het convenant staat: grotere onvoorziene uitgave ten behoeve van hun kinderen, ( zoals school, buitenschoolse activiteiten, rijbewijs ) worden na rato van hun inkomen komen onder de ouders verdeeld.

Nu is mijn vraag kan ze deze kosten zomaar maken en dan de rekening bij mij innen. Ze krijgt genoeg alimentatie, ze krijgt alle toeslagen en werkt ook nog. Ik vind een beugel een behoorlijk grijs gebied in dit geval.

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl:

Bedankt dat je het stuk uit de clausule hebt bijgevoegd, ‘school, buitenschoolse activiteiten en rijbewijs opgenomen

Mijn antwoord is dat er niet genoeg is omschreven wat valt onder ‘grotere onvoorziene uitgave’.
Is dit het geval, dan zou ik zeggen dat de beugel niet naar ratio bekostigd hoeft te worden door jou. Staat er wel een beugel in de omschrijving bij, dan uiteraard wel. 

Let er op, dat als de beugel niet omschreven staat en jij niet mee wilt werken, e ex wel juridische stappen zou kunnen nemen. Zoals het nu beschreven staat is het te onduidelijk en ontstaat dus de discussie wie/wat betaalt.

Lees ook Moet vader meebetalen aan de beugel en de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zes = 9




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Tips voor je scheiding

Ontvang iedere week positieve tips over scheiden en lees de mooiste blogs van andere ervaringsdeskundigen!

Schijf je nu gratis in!x

NieuweStap maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en jouw voorkeuren te onthouden.

Ik geef toestemming Privacy Statement