Menu

Een kruimeltje verdriet na de scheiding, blog van Meike

verdriet na de scheiding

Free grunge textures, Flickr

Mijn dochters zijn 5 en 7. Mijn ex en ik zijn nu 1,5 jaar gescheiden. Na de scheiding ben ik vrij snel overspannen geraakt. Ik was ongelofelijk moe en erg boos. Ook op de kinderen. Ik kon niets van ze hebben en met name gehuil om schijnbaar niets maakte iets in mij los. Na therapie en veel, heel veel uitrusten op kosten van de baas ben ik er weer een beetje bovenop aan het raken. Als mijn dochters verdrietig of dwars zijn, zoals dat hoort bij leeftijd en scheiding, kan ik hier nu veel beter mee overweg. Ik blijf kalm en ik zie oplossingen die werken. En ik kan ze nu ook de ruimte geven om gewoon even te huilen. Zonder heel erg boos te worden. We knuffelen nu ook veel meer zonder al die woorden.

Een vriendin die orthopedagoog is vertelde mij dat ze de ruimte die ik steeds meer en meer voel ook voelen en nu plaats krijgen voor hun eigen verdriet.

En dat hebben ze.

Mijn oudste is soms erg dwars en ik zie in haar de frustratie en machteloosheid die ik ook zo lang heb gevoeld. Ze staat dan stil met haar kaken stijf op elkaar en tranen in haar ogen. Het lijkt dan alsof ze geen adem kan halen.

Mijn jongste kan plots in huilen uitbarsten. Als ze bij mij is mist ze haar vader en als ze bij haar vader is mist ze mij. Laatst vroeg ze mij of papa en ik weer bij elkaar in een huis zouden gaan wonen want dat zou ze ons niet meer moeten missen.

Mijn hart breekt. Dit is mijn schuld. Maar ik kon niet anders. Dit is de manier om mijn gezin bij elkaar te houden. Daar geloof ik rotsvast in.

Maar mijn oudste ziet tijdens een troostknuffel uit haar ooghoek een boek liggen. Ze zegt: “Kijk…dat is een heel leuk boek…” en wurmt zich los om het te gaan lezen. En mijn jongste komt na een knuffel snel op het idee om iets te gaan kleuren of knutselen. Voor papa. Of voor mij als ze bij papa is. Snel pakt ze een lege boterkuip, papier en plakband en ze gaat aan de gang.

En als het verdriet wat langer duurt bellen we papa even om bij te kletsen. Om gehuil kan ik nog steeds boos worden. Met name in de ochtend als ik ze op tijd op school moet krijgen. Of als het duidelijk aanstellerig gedrag is. Maar ik kan veel beter het overzicht bewaren.

Van groot verdriet gaan we allemaal langzaam maar zeker naar kruimeltjes verdriet na de scheiding.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.