Menu

Verliefd zijn op jou, gedicht van I-Pat over nieuwe liefde

1 reactie
nieuwe liefde

Haar liefde is de sterkste die ik ooit heb mogen ervaren.
Die aantrekkingskracht, het gevoel om continue bij haar te zijn.
Het heeft mijn liefde voor haar alleen maar sterker gemaakt.
Veel sterker.

Ik eet ineens rauwe eieren in mijn ontbijtgranen.
Ik wandel 10Km per dag.
Ik heb straks een rijverbod omdat ik met een andere liefde in mijn handen aan het rijden ben, omdat ik haar niet kan negeren.
Ik wil snel naar huis, want vanavond wacht ze weer op mij.

Als ik de woorden had kunnen zeggen die ik zo graag wil zeggen, had ik het gedaan.
Zelfs als ik ze opschrijf zeg ik niet dat wat het daadwerkelijk moet zijn.
Ik stuur spraakberichten waarin ik haar de liefde verklaar.
Ik weet wat ik kan verwachten als zij mij straks weer welkom thuis kust.

Als zij zich openstelt kan ik haar dagboek zijn.
Natuurlijk zou ik haar verhalen dan voor mezelf houden.
Als zij mij de woorden geeft, sla ik ze op in een dagboek.
De wereld, is wat ik haar zal geven.

Zij is degene met wie ik in slaap val.
Van wie ik nooit wakker zal liggen, hoe hard ze ook snurken zal.
Hard werken moet je altijd, ook in een relatie.
En dat zal ik altijd doen voor haar.
Ware liefde is wat mijn blik haar zegt.

Samen films kijken op de bank, onder een fleecedeken.
Ik benoem mijn liefde voor Keira Knightly, voor wat het waard is.
Zodat ik niet weer dezelfde film hoef te kijken.
We eten samen ijs en de afwas blijft maar staan.
Ik heb een keer geprobeerd om thee te zetten in bed, maar ik kon alleen maar morsen, dus dat zal ik ook niet meer doen.
Dus nu maakt zij het voor mij.
Liefde draait om de waarheid.
Verliefd zijn op jou, dát is de waarheid.

Ik blijf bij je tot de duivel ons naar de hemel haalt.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Alanis Amsterdam - 1 feb 2023

Wauw! wat mooi. Ik heb je blogs in stilte gelezen en ik ben blij dat het weer goed met je gaat I-Pat

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven + = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.