Menu

Verstoten moeder Frances krijgt weer een ‘ex-aanval’

3 reacties
verstoten moeder

En ja hoor….het is maandag !

De “maandagmail” de mail waarin mijn ex alles zou delen met betrekking tot de kinderen. Met af en toe een fotootje, een rapport van school. Over hun wel en wee over hun prestaties op sport en school gebied maar ook over hun struggles, emoties, vriendjes, dagelijkse dingetjes.

Ja…in de ideale wereld zou dit zo zijn.

Als je succesvol gescheiden bent. Met wederzijds respect en zo. Dat je weet dat je wel ex partner bent maar geen ex ouder.

Was het maar zo mooi. Communiceerde iedereen maar zo fijn na een scheiding.

Hier een greep uit de updates die ik wekelijks op maandag ontvang :

“Rick en Lente willen niets meer delen ze zijn 16” en Joy heeft gelogeerd bij een vriendin.

Tot de volgende update. “

En zo is het elke week wel een copy en paste.

Ik ben uitgegumd, een non moeder, een godzilla, iemand die niets meer is geweest dan een broedkip.

Eerder schreef ik er al over, ik heb het los gelaten. Natuurlijk mijn kinderen niet, want als moeder kun je je kinderen niet loslaten.

Maar wel voor nu, voor hen. Omdat ze klem zitten. Ze mogen niet van me houden. Ze worden beloond om me te haten.

Vandaag kreeg ik weer zo’n maandag update. Deze keer meerdere snel achter elkaar en langere.  Ik denk… zo, die is goed bezig…

Niets was minder waar… Vader bleek gefrustreerd. Geen idee waarom deze keer. Misschien is zijn verkering uit, heeft ie in de hondenpoep getrapt of waait het teveel. Maar hij sloot na een serie mails af met…. ”hahaha ik heb weer kostelijk genoten.” In reactie op mijn reactie(s).  

Nou, dan heb ik toch weer een lach op zijn gezicht kunnen toveren.

En echt, ik probeer het he… rustig te blijven, niet te heftig te reageren, of helemaal niet. Maar als je kinderen dagelijks mist en je de pijn daarvan meedraagt in elk ding wat je doet, elke vezel, elke cel…. dan ga je een keer overboord. Stom stom, ik weet het.

Wat exjelief ook perfect kan is een zandstorm scheppen, een sluier met opmerkingen als “iedereen vindt dat van jou “ of “ik heb inmiddels een heel dossier” tot… ”wacht maar op de volgende rechtszaak”

Het is nu 3,5 jaar geleden. Wanneer houdt dit nu eens op ? Wanneer worden de kinderen wakker ?

Ik noem het een “ex-aanval”, een soort migraine aanval. Moet er weer even van herstellen, paracetamol helpt niet. Wel lekker met vrienden/vriendinnen praten, lachen, huilen. Zij die er altijd voor me zijn. De echte dan he ?!!

Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting/ouderonthechting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting (ouderonthechting) dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

Lees ook andere blogs van Frances

REACTIES

Pien - 12 nov 2019

Frances met een beetje mazzel gaan de kinderen zelf nadenken als ze ouder worden. Helaas kan je nooit de verloren tijd inhalen. Het is zo herkenbaar. Ook wij kregen via de mail te horen dat de kinderen niet meer wilden komen en er geen "nieuwtjes" werden gedeeld omdat de kinderen dat niet meer wilden. Later bleek het verhaal anders te liggen. Kinderen praten vaak mee met de zorgouder om het voor hun leefbaar te houden. Zo schadelijk en verdrietig wat er gebeurt. Geen enkel kind wil zijn ouders verliezen en al helemaal niet kiezen.

Nadine - 12 nov 2019

Zo is het Pien ! Het is zelfs ongezond. Kinderen zijn loyaal aan beide ouders en de andere ouder te moeten afwijzen is ongezond en het spel van de binnenouder / verstoter met issues, trauma, wrok of psychische problematiek. Enorm schadelijk voor het kind !

Marian - 2 dec 2019

Dag; mijn verhaal is anders. Het traumatische ervan is erg herkenbaar. Ik zie mijn dochter van 41 al 5 jaar niet. Ik voedde haar alleen op; wel was vader in beeld en speelde zeker ook een rol bij haar opvoeding. Echter, met een drukke baan en nieuwe vriendin werden dat de weekends om de week. Hij overleed toen zij 13 was, tijdens een puberruzie, dwz dat ze elkaar amper nog zagen tijdens zijn ziekbed, waarvan ik denk dat zij daar wel last van had nadien. Omdat ik haar vanaf babytijd alleen opvoedde kregen we een misschien iets te goede band. Ofschoon ze geen gemakkelijk kind was, was ik dol op haar. Toch voorspelde ik hardop dat ze zo na haar 30ste afstand van me zou willen nemen. Het was te close.. ik maakte fouten o.a. door me met haar vriendjes te bemoeien.Maar ook daarvoor..: ik was een angstige moeder bij tijden. Ik hoorde eens dat ze het gevoel had téveel voor me te moeten zorgen... destijds vond ik dat vreemd en onjuist: ze raakte in problemen met o.m. geld. Ik heb hemel en aarde bewogen om haar te helpen. Ook financieel behoorlijk.. In mijn ogen is haar fascinatie met luxe en geld er een. Ik leefde deels ongewild erg sober... trouwens ook best uit overtuiging om verspilling tegen te gaan, toen al. Haar vader leefde luxe en had aanzien in onze woonplaats, gezien zijn openbare functie. Zij lijkt hem op een voetstuk te zetten, wat een hulpverlener de reactie ontlokte dat je het daartegen altijd aflegt. Een dode vader.. Toch weet ik niet helemaal zeker of het hier puur om een loyaliteitsconflict gáát. Misschien een losmaken? Wat me echter verontrust is dat het met schoppen onder de gordel gepaard ging. Niet alleen was er een open woordenwisseling bij aanvan ( over afhankelijkheid/onafhankelijkheid): ineens was er dat complete negeren. Bovendien is ze in mijn huis geweest en heeft een grote foto van haar portret weggenomen. Hierna niets meer. Nu 5 jaar. Uiteraard heb ik van alles geprobeerd. Maar: geen reactie. Iemand tips.. overwegingen? Dankjewel alvast M

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× negen = 45
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Yael van Villapinedo.nl geeft tips voor het vieren van Sinterklaas met gescheiden Lees verder > Sinterklaas met gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.