Menu

Voorjaarsvakantie alleen met de kinderen, blog van Nanouk

voorjaarsvakantie

De kleine apen en ik zitten in een bungalow. Je weet wel, op zo’n park met stationwagens met complete gezinnen. Vier keer moest ik van boven naar beneden lopen met spullen naar mijn te gekke kleine auto. We pasten met z’n drieën nog net in de auto. De mannetjes kijken hun ogen uit, een zwembad, een ballenbak en een echt eigen huisje met een bad! We eten chips, ik drink wijn en…we genieten.

Ik zie tegen deze voorjaarsvakantie op

Ik zag er een beetje tegenop. Alles altijd alleen neerzetten voor je kinderen valt niet mee. Als ze me tot wanhoop drijven, als ze huilen, als ze ruzie maken, als ze in en in schattig zijn.

We gaan naar het zwembad. Ze rennen voor me uit, enthousiast en lief. We proppen ons met elkaar in 1 kleedhokje waar zij uiteraard hun onderbroeken in de nattigheid gooien. Choose your battles, dit is er niet één. Ik hoor om me heen stellen met 2 kinderen tegen elkaar zeggen: “Kleed jij die aan, neem ik deze.” Bandjes opgeblazen, zwembroeken aan, we zijn klaar. De mannetjes gillen het uit van plezier, gaan 100 keer van de glijbaan en liggen dubbel om elkaar.

Alleen maar stellen

Ik zwem mee, knuffel ze en ga eens even zitten. En kijk eens goed om me heen. Ja, ik zie alleen maar stellen. Ja, ik zie dat ik de uitzondering ben. Maar ik weet inmiddels ook; je kunt er nooit in kijken. Je kunt niet aan de buitenkant bepalen of mensen gelukkig met elkaar zijn. Ik hoop het wel voor ze maar je weet het niet.

Kalm in mijn hoofd

Ik realiseer me dat het één van de eerste vakanties is, waarin ik niet volledig onderuit ga van gemis en pijn. Ik voel me rustiger, ben dichtbij mezelf. En ook niet verkeerd, ik voel geen jaloezie. Want daar wordt een mens toch lelijk van. Ik voel me gezegend dat ik dit geboekt heb.

Als ik, veel te laat, de jongens in bed heb gelegd en zelf nog een tijdschrift lees, ben ik trots. Op mezelf, op de jongens. Tijd heelt echt wonden. De slechte dagen worden schaarser, de betere periodes langer. Alles wat ik nodig heb, heb ik bij me in een kleine auto en een bungalow.

In bed hoor ik dat het stormt. Maar ik ga rustig slapen want het is kalm in mijn hoofd. En dat heb ik zelf neergezet. Zo simpel kan het soms zijn.

Nanouk is 32 jaar, werk 36 uur op een school als leidinggevende. Ik heb samen met mijn ex-grote liefde, 2 dappere zoontjes van 3 en 5. Na een tweejarig twijfelproces zijn wij echt gescheiden.

Ben jij geïnspireerd door Nanouk en durf jij de stap ook te zetten om samen met de kinderen op vakantie te gaan, dan hebben wij hier wat suggesties.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.