Menu

Was ik verliefd op mijn beste vriend?

verliefd op beste vriend

De laatste jaren van mijn huwelijk waren niet fijn. De ruzies namen toe en de ergernissen tussen mijn ex en mij groeiden en groeiden. Er zijn genoeg mensen die in deze situatie zouden kiezen voor een relatietherapeut, mede omdat we ook kinderen hebben. Wij deden dat niet, misschien al onbewust wetende dat onze relatie het niet zou redden. In deze periode zochten we allebei voornamelijk onze vrienden op om ons gal over elkaar te spuwen. 

Steeds meer contact met mijn beste vriend

In die tijd kreeg ik steeds meer contact met mijn beste vriend. Een leuke, vlotte vrijgezelle vent die ooit al eens, toen we nog tieners waren, verliefd op mij was. In de laatste jaren van mijn huwelijk appten we elkaar dagelijks, we belden wekelijks en zagen elkaar bijna maandelijks. Wat heb ik genoten van dit contact.

eenzijdige echtscheiding

Mijn ex en ik hadden verschillende interesses. Het gevolg hiervan was dat we al jaren niks leuks meer met elkaar deden. Geen vakanties, geen weekendjes weg, geen dagjes uit. Hij was altijd maar bezig met zijn bedrijf. Uiteraard had ik wel enorm behoefte aan leuke dingen doen en van alles te ondernemen buitenshuis.

En daar was mijn beste vriend… Hij heeft dezelfde interesses als ik. En met toestemming van mijn ex ging ik af en toe een dagje met hem op stap. Veel wandelen in de natuur, naar het strand, musea, avondjes film kijken, uit eten; Alles wat je binnen het huwelijk normaal met je partner zou doen. Ik genoot van deze dagen.

Mijn huwelijk zou het niet gaan redden

Los van de leuke activiteiten had ik een vast maatje naar wie ik weg kon vluchten uit de dagelijkse ellende van mijn huwelijk. Ik zat te stuiteren in de auto als ik naar hem toe reed, ruim een uur bij mij vandaan. Ik liep de hele dag te stralen en voelde me goed. Ik kon alles met hem delen. Mijn slechte huwelijk was een veel besproken onderwerp. En langzaamaan begon ik me door deze gesprekken te beseffen dat mijn huwelijk het niet zou gaan redden. Ik wist het wel, diep van binnen, maar wilde er nog niet aan om dit te accepteren. We hadden immers kinderen, een koophuis en het idee dat ik een gescheiden ouder zou worden beangstigde me.

Door ons goede contact ervaarde ik hoe het voelde dat iemand lief voor me was. Ik ervaarde hoe het voelde als iemand iets voor mij over had. Ik besefte dat ik mezelf niet meer was door mijn huwelijk en ik zag steeds meer een beetje van mezelf terug als ik bij hem was. Ik had weer bergen energie als ik na een leuke dag of leuk weekend met een knoop in mijn buik weer in de auto stapte, op weg naar mijn ex waar ik weer terug veranderde in een minder leuke versie van mezelf en met het leven dat ik niet wilde hebben.

Of ik verliefd op hem was…

Als ik met mijn vriendinnen sprak over mijn beste vriend kreeg ik wel eens de vraag of ik hem niet iets te leuk vond, of ik verliefd op hem was. ‘Natuurlijk niet’, antwoordde ik steevast. Het is super gezellig, maar niet meer dan dat. Ik kon dit niet aan mijzelf toegeven. In mijn beleving stond toegeven gelijk aan actie ondernemen om te gaan scheiden en daar was ik in eerste instantie nog niet aan toe.

Uiteindelijk klapte mijn huwelijk. We beseften dat we te verschillend waren en elkaar doodongelukkig maakten. Een scheiding was het gevolg.

Na mijn scheiding durfde ik het toe te geven

Na mijn scheiding durfde ik eindelijk aan mijzelf toe te geven dat ik verliefd was op mijn beste vriend. We hadden nog steeds dagelijks contact. Toen ik na een lange tijd eindelijk zelf woonruimte had gevonden besloot ik dat ik er maar eens werk van moest maken. Na tig pogingen om hem subtiel duidelijk te maken dat ik hem wel erg leuk vond heb ik het hem recht in zijn gezicht gezegd. Dat vond ik best dapper van mezelf. Hij vertelde me daarop dat hij me super lief vond, graag bij me was, maar niet verliefd op mij was. Ergens wist ik dit wel, maar uiteraard was dit niet waar ik op had gehoopt. Hij vond dat ik de tijd moest nemen om mijn huwelijk te verwerken, terwijl ik dit in de jaren voor de scheiding in mijn beleving al lang had gedaan en echt klaar was voor een nieuwe relatie.

Het contact vermeerderde en ik bleef maar hopen dat er een dag zou komen dat hij ook op mij verliefd werd. Omdat ik er een beetje moedeloos van werd besloot ik nog één poging te wagen om hem te overtuigen dat ik de ware voor hem was. Een weekendje weg… Gelukkig stemde hij in en het werd inderdaad een geweldig leuk weekend. Maar helaas… de verliefdheid bij hem was er nog steeds niet en dat bracht mij op het punt om, na bijna een jaar alles uit de kast gehaald te hebben, de hoop op te geven en een poging te doen dit een plekje te geven en verder te gaan. 

Blijkbaar kon ik vrij makkelijk de knop omzetten en na ruim een maand was het verliefde gevoel weg, helemaal weg. Ik was toe aan een nieuwe relatie en besloot mijn geluk te gaan zoeken op een datingsite.

In mijn volgende blog de reactie hierop van mijn beste vriend en een verslag van mijn eerste date…REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.