Menu

Welke eisen stel jij aan verliefdheid? Blog van Marieke

3 reacties
verliefdheid

Princes

 

And I don’t know

what you’re gonna do

Don’t know about

One, two, three, let’s go

So tell me when you want me to

So get around me

 

So run for the gold

Run for the money

Run for the infinity

 

Hij was er, mijn vriend, althans zo noemde ik hem, want verliefdheid voelde ik niet. Maar we waren samen, hij verliefd, ik zoekend naar mijn gevoel voor hem. Want ik wilde bij hem zijn, alles klopte. Hij bracht me alles wat ik zo graag wilde in een man, in een relatie; mezelf mogen zijn, gelijkwaardigheid, kunnen praten met elkaar, oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar, een open persoonlijkheid, open minded, sociaal wezen, humor, heerlijke intimiteit en daarnaast was hij ook nog eens een aantrekkelijke man om te zien, leuke stijl, groot en kaal, precies wat ik leuk vind…. voor mij een “lekker ding”.

Maar waarom ben ik dan niet verliefd??

Ik merk dat ik aan verliefdheid allerlei eisen stel: ik MOET vlinders voelen, ik MOET hem altijd missen, ik MOET altijd bij hem willen zijn. En omdat ik op alles nee antwoord ben ik dus niet verliefd. Maar ik snap er niks van… bij jou voel ik me warm, bij jou voel ik me veilig, bij jou voel ik rust. En dan realiseer ik me. Dit is juist mooi. Dit is juist goed. Dit is kracht. Mijn hele leven op zoek geweest naar de liefde, een bevestiging van dat ik er mocht zijn, dat ik leuk, lief, mooi en aantrekkelijk was. Ik had de ander nodig om daarvan overtuigd te zijn. Maar ík ben gegroeid. Ik ben een krachtige zelfstandige vrouw met een leuk leven. Mijn zelfbeeld is verbeterd. Daar heb ik hem niet voor nódig. De spelregels zijn veranderd!!
Ik wíl hem in mijn leven. Ik kies voor hem….

Het gevoel begint te stromen…. “ja, ik ben verliefd op jou”….. grote ogen, vreugde, dankbaarheid, rust in mij…. rust in hem….  een overweldigende en ondertussen zo kalmerende liefde! Ik geef me over… aan jouw liefde…. I am your Princes!!

(Intro: songtekst van Princes van Oscar and the Wolf)

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

REACTIES

Eline - 17 mrt 2017

Dank je voor dit blog, Marieke, ik vind dit zo goed omschreven! Je hebt hem niet nodig om je zelfbeeld te completeren. De spelregels zijn veranderd. Heel herkenbaar!

Astrid - 20 mrt 2017

Heel mooi..... Heel herkenbaar. Als je het toelaat, voel je het echt en weet je dat je er 1000% achterstaat als je zegt "ik hou van jou" of "ik ben verliefd op jou". Geniet er van!!

Marieke - 24 mrt 2017

Dank je wel Eline en Astrid!!! Deze liefde voelt zooo goed... het haalt alles in me boven... the highest high and the lowest low.... en no matter what... hij is er.... zo'n bijzonder geluk!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 2 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.