Menu

Het ouderschapsplan wordt gewijzigd, blog van Daniël

wijzigen ouderschapsplan

De zomer komt er aan. Het worden weer spannende tijden voor de kinderen. De verhuizing van Natalya met mamma mee naar Lelystad staat er aan te komen. Hoewel er op zich niet eens zo veel verandert in de moeder-vader-kind verhouding, zorgt de verandering van school en leefomgeving voor genoeg kopzorgen. Typische gedachten van een kind komen langs. Of de andere kinderen haar wel aardig gaan vinden. Kan ze wel wennen aan de regels van de nieuwe school? En gaat ze haar grote zus niet te veel missen? Wennen wordt het wel. Dat mag duidelijk zijn. En ook voor Inara, Daniël en Selena. Zoals het nu eenmaal gaat. De ouders bedenken wat, de kinderen moeten schikken.

Moeten we het ouderschapsplan wijzigen?

Een deel van de acceptatie en geleidelijke overgang zit in timing en gezamenlijkheid. We hebben zowaar met elkaar een plan bedacht om de overgang te begeleiden.
We verhuizen in de zomervakantie. Natalya kan dan het jaar afmaken en rustig wennen aan een deel van het nieuwe. En haar pappa-familie blijft er dan bij;
De deuren blijven open 2.0. We blijven elkaars sleutels houden, maar we krijgen in Lelystad toegang tot een logeer kamer. Zo kunnen we bij elkaar zijn, als dat nodig is;
Ik haal Natalya op van school in Lelystad. Zo hou ik contact met haar nieuwe school en weet Natalya dat het wel goed komt;
Contact tussen de zussen mag altijd, wanneer het een normale tijd betreft;
We passen de afspraken aan in het ouderschapsplan.

Die laatste heeft de nodige voeten in de aarde. Maar is wel een belangrijke. Zonder uitwerking van de details kunnen er weer miscommunicaties plaats vinden. En het sporten en de kinderopvang zal aangepast moeten worden. De kinderopvang en sporten bouwen we nu af in Purmerend. Het is aan mijn ex om dat weer op te bouwen in Lelystad. En de weekenden worden vrij van sport gemaakt om stress te voorkomen.

In dit alles blijven een paar uitgangspunten overeind. De kinderen hebben recht op beide ouders en elkaar. Dat is nu inclusief mijn aangetrouwde gezin. Dat zal altijd blijven. Kinderen kunnen zich best aanpassen aan de veranderingen. Maar ze willen wel eerlijk weten waar ze aan toe zijn. En daar waren, zijn en blijven we eerlijk in.

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april 2015 verschenen en verkrijgbaar bij bij de betere boekhandel. Deel twee komt in 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.