Menu

Wil jij anderen helpen door te bloggen over jouw scheiding?

5 reacties
blog over scheiding

Misschien heb jij zelf al regelmatig een blog van onze bloggers gelezen en daar iets van herkenning en troost uit gehaald.

Ervaringen delen

Het is heel waardevol dat mensen hun ervaringen zo openhartig en vaak pijnlijk herkenbaar met ons willen delen. Dat blijkt wel uit de grote aantallen lezers en de reacties die op de persoonlijke blogs komen. Het doet kennelijk goed om je eigen zorgen, verdriet en nieuwe stappen te herkennen in de verhalen van anderen.

Van de bloggers zelf horen wij trouwens dat het ook fijn is om je eigen verhaal eens ‘op papier’ te zetten. Het kan je helpen in de verwerking van je scheiding en alles wat er omheen speelt.

Vrouwen én mannen!

We willen dan ook graag nieuwe bloggers – vrouwen én mannen – de ruimte geven in ons Online Magazine. Ben jij bereid om jouw ervaringen rondom je scheiding – anoniem – te delen met anderen? Ben jij, vanuit jouw ervaring, in staat om anderen steuntje in de rug te geven? Én kan je schrijven? Stuur dan een proefblog van circa 350 woorden naar info@nieuwestap.nl Wij nemen snel contact met je op.

Bij twijfel gewoon doen 😉

REACTIES

Bernadette Keijzer - 2 feb 2019

Voordat ik een hele blog ga schrijven, heb ik een vraag. Ik ben mediator, zelf niet gescheiden, en kind van gescheiden ouders. Ik zou graag willen bloggen voor jullie. Kom ik in aanmerking?

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 2 feb 2019

  Beste Bernadette, leuk dat je reageert! Mail ons even je telefoonnummer, dan bellen we je van de week.

Coos - 3 nov 2019

Een nieuwe stap, twijfel maar ook herkenning en drang om te leven. Ik heb interesse, houd van schrijven, ben gescheiden van een narcist en heb 3 kinderen. Het was een hel waarin ik steeds terug geduwd werd, zelfs door professionals die niet zagen met wie ze te maken hadden, een narcist die doodsbang was dat hij gezien zou worden.

Gerard - 18 sep 2020

Herkenbare verhalen. Na ruim 30 jaar bij elkaar werd mijn vrouw verliefd op iemand die ze toch al wat langer kende. Wat nog erger is, is dat ze het me niet verteld heeft, er niet over heeft gepraat, het is uitgekomen door de telefoon van die ander die ie heeft laten slingeren met vreemde foto's erop. Dat doet pijn. Ik ben niet kwaad geworden, heb nog geprobeerd het goed te maken, maar ik kreeg geen echte kans meer. De 'vriend' bleef maar appen, ook toen ik vriendelijk vroeg of ie er aub een paar weken mee wilde stoppen. Ik kreeg een lomp antwoord: dat maak ik zelf wel uit, ik laat je vrouw niet meer los. Gelukkig bezit ik de eigenschap dat ik na een korte periode van rouw in staat ben een knoop door te hakken. Ik ben vrienden gaan opzoeken, boeken gaan lezen, nieuwe dingen gaan doen. Ik begin het alleen zijn nu te waarderen, het heeft ook voordelen. We hebben geen ruzie en zijn in goed onderling overleg de zaken gaan splitsen. Ik heb hopelijk nog een aantal mooie jaren te gaan en ga eens lekker onderzoeken welke mogelijkheden er nog zijn. Als jullie meer willen horen/weten, wil ik best wat blogs schrijven. Ik ook goed voor mezelf waarschijnlijk.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 21 sep 2020

  Hoi Gerard, je hebt een mail gekregen van me.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + = achttien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.