Menu

Zoals de wereld hoort te zijn, gedicht van verstoten vader I-Pat

4 reacties
verstoten vader

Ik wil geen soldaat zijn, dat ben ik wel geweest.
Ik wil niet langer meer schieten op mijn vijand.
Ik wil geen bommen meer plaatsen.
Ik wil niemand pijn doen, niet meer vechten.

Geen gevechten meer.
Ik wil niet langer meer een rekening vereffenen.
Ik begrijp niet waarom deze oorlog gevoerd is.
Het is niet mijn oorlog, ik ben ‘m niet begonnen, maar ik ben er wel in beland.

Het is nu eenmaal waarop de wereld leeft.
Ik kan het niet uitleggen, het is hoe men leeft op dit moment.
Oorlog voeren, schoppen, spugen tegen alles wat de mensheid niet aanstaat.

Wij verbranden de ozonlaag en lopen op een dunne lijn tussen leven en dood.
We wakkeren orkanen aan en spelen met vuur.
We zorgen voor vervuilde lucht en vuil water.
Ik heb ook nog lijken in de kast, maar niemand durft te kijken, uit angst.

Ik wil nog maar één ding.
In vrede leven met mijn kinderen in mijn buurt.
Ik moet nog een klein meisje en een kleine jongen in veiligheid grootbrengen, zoals het hoort te zijn.
Dat is zoals de wereld hoort te zijn. 
Dat is de manier waarop de wereld hoort te leven.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

PJ - 15 jul 2021

Amen

    I-Pat - 16 jul 2021

    Dank je wel PJ

Jon - 18 jul 2021

Iets anders dan je vorige blogs, maar toch wel weer duidelijk dat het over je kinderen gaat. Ik lees graag je blogs, ga zo door.

I-Pat - 21 jul 2021

Dank je wel Jon. Ik kan niet altijd alleen maar mijn gevoel van onmacht delen. Af en toe zal er iets anders tussen zitten.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een × = 8
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.