Menu

3 weken geleden besloten we te scheiden, blog van Willem

2 reacties
wij gaan scheiden

Vandaag 3 weken geleden hebben m’n vrouw en ik de knoop doorgehakt. Hoewel zij iets meer dan ik.

Ergens voelde het ook wel geruststellend en ben ik blij en trots dat zij het lef heeft gehad om het te doen. 

Roze bril

We praten nu op een niveau dat we in onze 12 jarige relatie (2 jaar getrouwd) niet eerder hebben gedaan. Soms praat ik als (toekomstig ex-) man en soms als haar nieuwe allerbeste vriend. 

Die insteek heeft me in die 3 weken al vaak op m’n plaat laten gaan. We maakten plannen voor de toekomst en hoe we het samen gingen doen. Volledig met een roze bril op.

Afstand

Gaandeweg merk je toch dat sommige dingen gaan wrijven. Goedbedoelde opmerkingen worden verkeerd geïnterpreteerd. Om maar te zwijgen hoe het non verbaal kan gaan.

Het is gemakkelijker om af te sluiten met een ruzie. Dat creëert afstand maar laat ik nu net altijd voor de moeilijke weg kiezen. 

Voor jezelf kiezen

Een van de moeilijkste dingen van (goed) scheiden is voor mij te bepalen wanneer je voor jezelf moet kiezen. Wanneer trek je een lijn maar ook wanneer doet zij dat? 

Afgelopen avond hebben we woorden gehad maar we hebben ze tenminste. Dat is te allen tijde beter dan het maar doodzwijgen. Wat zijn we in die tijd ook volwassen geworden. Andere moeilijke gesprekken hebben we uitgesteld voor onze afspraak met de mediator komende week. Dan hopen we een plan de campagne te gaan maken om samen! te scheiden. 

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst… 

Lees ook de andere blogs van Willem.

REACTIES

Profielfoto van

rob1975 - 30 jun 2021

Hallo Willem, Knap dat je het zo kunt benaderen gezien je vrouw dit, zo te lezen, meer wil dan jij. Heel veel sterkte in de komende periode.

    Profielfoto van Blogger-Willem

    Blogger-Willem - 30 jun 2021

    Dank je... We zijn net dozen gaan halen bij de Gamma.. Op een of andere manier voelt het momenreel heel volwassen waar we mee bezig zijn. In m'n volgende blogs meer over communiceren huisvesting en nog meer waar je tegenaan loopt

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.