Menu

Marieke blogt: verliefd en verward

verbondenheid

Ongeveer 10 maanden na de scheiding doet de eerste date zich voor. Eigenlijk ben ik nog niet “op zoek” maar via een vriendin kom ik in contact met M. We maken kennis, eerst door urenlange apps en telefoongesprekken tot midden in de nacht. Er zijn zo veel raakvlakken en het klikt enorm goed, we raken niet uitgepraat. Het blijkt dat hij nagenoeg om dezelfde reden zijn huwelijk heeft verbroken als ik het mijne. Blijkbaar zijn we naar hetzelfde op zoek…

Ontmoeting

Tijdens onze eerste ontmoeting raak ik echter erg verward. Het klikt, hij is zó leuk maar ook zó niet mijn type. Ik kan me niet voorstellen dat ik verliefd op hem kan worden. Enkele weken later ontmoeten we elkaar voor de tweede keer. Het contact gaat wederom als vanzelf, we raken niet uitgepraat en er is een sterke aantrekkingskracht. Het is zó puur, zó vertrouwd, zó open en zó veilig, heel bijzonder! Ineens voel ik het luikje open gaan, ik voel dat ik verliefd op hem kan worden, sterker nog, ik denk dat ik het op dát moment wordt.

Het is niet zo

Een week later verwoordt hij echter wat ik niet horen wil… Hij is niet verliefd op mij en denkt het ook niet te gaan worden. In de dagen erna ben ik radeloos. Ik begrijp er niets van. Hoe kan iets dat zo puur en zo intens is, en waarvan ik weet dat hij dat zo ook ervaart, nu al stoppen? Waarom krijgt het niet gewoon een kans? Meer tijd? Ik bespreek het met hem en zijn reactie is heel warm maar ook duidelijk. Hij zou dolgraag verliefd op me zijn geworden, want alles klopt, maar het is niet zo. Hij zou heel graag vrienden blijven, en dat wil ik ook, maar ik weet niet of dat haalbaar is voor mij want ik denk dat de wens voor een liefdesrelatie voor mij zal blijven bestaan.

Verwarrend

Ik voel dat ik na deze warme duidelijkheid toch binnen een aantal dagen van mijn “liefdesverdriet” herstel. Ook dat verward me, was ik dan toch niet verliefd? Mijn plan om hem eens een tijdje niet te zien laat ik varen en ik nodig hem uit om mee te gaan naar een festival. Alleen dan kan ik mijn rare gevoelens duiden. Bij de ontmoeting ervaar ik geen verliefde gevoelens. Ik geniet van ons samenzijn, als vrienden. Een paar dagen later weet ik…. ik hou mezelf voor de gek…. ik hou mezelf zó voor de gek!! Ik mis hem zo erg dat het pijn doet, ik krijg hem niet uit mijn hoofd! Wat hij met me doet is ongelofelijk! Het is heel destructief en daarom besluit ik om definitief het contact te verbreken. Ik kan niet zo labiel zijn; ik heb kinderen waar ik goed voor wil zorgen, een baan en andere verantwoordelijkheden.

Inmiddels zijn we een poosje verder, hebben er enkele dates de revue gepasseerd maar blijft híj in mijn gedachten. Ik zou willen dat de telefoon ging en hij zei “ik mis je”.

Call me when you’ve made up your mind but you won’t
Caught up in the way that you played my heart
Only love could ever hit this hard

(Uit songtekst Do you Remember van Jarryd James)

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 5 = vijfenveertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.