Menu

Blog van Meike, ex, eet je met ons mee?

Ian Sane, foto

Ian Sane, foto

Ik denk dat elke scheiding erg veel energie kost. Ook een goede/prettige/respectvolle scheiding. Ondanks het gegeven dat mijn ex en ik prima uit elkaar zijn gegaan vergt ruzie maken waarschijnlijk evenveel energie als meebuigen, begrip tonen en regelmatig praten.

Een groot deel van mijn energie is gaan zitten in het zelf en opnieuw opbouwen van een leven met respect voor het nieuwe leven van mijn ex. Maar vooral het zelf en opnieuw opbouwen. Mijn eigen keuzes maken. Grenzen trekken.

Ik heb er een jaar over gedaan om een goede stevige en hoge muur te bouwen tussen zijn plek en de mijne. Het is een prima muur geworden al zeg ik het zelf.

Zullen we…..? Nee, ik heb mijn eigen leven

Kom je mee naar….? Nee, ik deel mijn tijd zelf in.

Maar uiteindelijk en na veel verdriet vonden ex en ik dat er te weinig ramen in zaten. En toen ben ik die muur langzaam weer gaan afbreken. Met wat hulp van ex.

Op dit moment is het een tuinhekje. Zo`n Amerikaans wit tuinhekje met puntjes. Hij heeft het hekje gemaakt en ik verzorg de planten die erbij staan.

Nu kan mijn ex erg goed koken. Waar ik niet veel verder kom dan peper, zout en misschien basilicum staat zijn keukenkast vol met doosjes specerijen en zakjes kruiden die hij ook nog daadwerkelijk gebruikt.

Vroeger kreeg ik zo nu en dan een diepvriesdoosje met enkele van mijn favoriete gerechten met een laddertje over de muur aangereikt. Een tijdje geleden kreeg ik dat diepvriesdoosje aangereikt over het tuinhekje.

En sinds kort hebben we zelfs een poortje (met een slot) in dat tuinhekje gemaakt.

Eet je met ons mee…? Ja lekker! Komt vrijdag uit? Mij wel.

Meike, sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × = 18
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.