Menu

Blog van Meike: Mijn nieuwe ik/zijn nieuwe ik

Kevin Dooly/Flickr

Kevin Dooly/Flickr

Een belangrijke reden voor mij om mijn scheiding door te zetten was het besef dat er eigenlijk niks meer echt van mij alleen was. We deden alles samen, hielden van hetzelfde en dachten over erg veel onderwerpen hetzelfde. Mijn vrienden werden de zijne en andersom.

Deze vrienden zeiden ook collectief dat we zo goed bij elkaar pasten. Maar beetje bij beetje ben ik mezelf gewoon kwijt geraakt.

In het jaar en zes maanden dat ik nu zelfstandig ben heb ik veel moeite gedaan om mijn “nieuwe ik” te vinden. En dat lukt aardig. Ik heb een nieuwe muziekstroom ontdekt die ik erg leuk vind, ik heb me gestort op het hardlopen en ik ben sinds een jaar ronduit verliefd op mijn tuin-in-ontwikkeling. Ik ga veel vaker uit en ik heb het erg druk met het veranderen van mijn huis door de fysieke leegte op te vullen met oude en bijzondere meubeltjes, het liefst van de kringloopwinkel.

Nu, na ruim een jaar zelfstandigheid, dreigt hetzelfde gevaar. De nieuwe muziek, de nieuwe meubels en de tuin… mijn nieuwe interesses…alles vindt mijn ex ook erg leuk. Het is net alsof we weer samen zijn maar dan in verschillende huizen.

Kortom: ik erger me rot.

Nu zijn deze muziek, hardlopen, tuinieren en alle andere dingen ook erg leuk. Soms denk ik dat heel Nederland ze leuk vindt. Ik kan het hem dus ook niet kwalijk nemen dat hij ze leuk vindt. Maar ik heb wel het gevoel dat hij er met mijn zwaarbevochten zelfstandigheid vandoor gaat en het steekt dus wel. Het is nog wel van mij maar niet meer van mij alleen. En ik weet ook niet hoe ik hier verandering in moet brengen. Kan ik er eigenlijk wel verandering in brengen?

Maar ik besef ook dat ik er geen verandering in kan brengen. Dat is een keerzijde van mijn zelfstandigheid: ik heb nog maar beperkt de mogelijkheid om de factoren in mijn leven te beïnvloeden. Hij heeft natuurlijk ook zijn zelfstandigheid en mag daarmee doen wat hij wil. Dit is iets wat ik echt vrede mee moet zien te krijgen of echt moet loslaten.

Weer iets waar ik even aan moet wennen.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.