Menu

blog van Astrid: Samengesteld tegen wil en dank

samengesteld gezin

‘Knak!’

Auw, zegt nieuwe oude liefde M. Dat deed zeer! Ja, dat deed zeker zeer. Bij mij welteverstaan. We zijn aan het stoeien op de ‘van dik hout zaagt men planken manier’ en dat lijkt nu niet helemaal goed af te lopen. Ik verlies m’n evenwicht, corrigeer dat iets te bruut, gevolgd door een luide ‘knak’ van m’n enkel. Dusdanig hard dat ook M. het gehoord heeft. De zak ijs midden in de nacht, gevolgd door een nachtje slapen, aangevuld met een snufje ontkennen en een paar pijnstillers, missen hun uitwerking. De volgende ochtend is de radioloog onverbiddelijk; ik heb mijn enkel op twee plaatsen gebroken.

Balen dat mijn relatie over is

De afgelopen dagen heb ik voor het eerst sinds tijden gebaald dat m’n relatie over is. Niet zozeer vanwege ex, maar in dit geval om het simpele feit dat ik niks kan. En er niemand anders bij me woont dan dochter B. M’n been zit tot aan m’n knie in het gips. Gips waar ik een week lang niks mee mag anders dan ermee omhoog liggen. Misschien een luxe, die gedwongen rust maar wie kookt er eten voor B.? Wie brengt haar naar school? Hoe zorg ik ervoor dat ze bij ex komt? Van laatstgenoemde verwacht ik niks en die verwachting maakt hij ook meer dan waar. En dat maakt de situatie er niet makkelijker op.

Gelukkig is M. de reddende engel. Hij stelt voor mij en B. op te halen en het weekend in ieder geval bij hem door te brengen. Leuk, kan B. meteen kennis maken met zijn zoon. Hoe aantrekkelijk het aanbod ook is, toch zeg ik nee. Nee omdat B. de komende weken al genoeg veranderingen voor haar kiezen krijgt. Nee omdat ze enorm verdrietig is vanwege het feit dat zowel papa als mama allebei een nieuwe relatie hebben. Nee omdat ze de zoon van M. niet eerder ontmoet heeft. Dan maar alles op m’n billen schuifelend over de vloer doen, maar ik ga met haar niet naar het huis van M. Gelukkig is M. een man en dus praktisch. Dan komt hij toch gewoon met z’n zoon naar ons? Die wil toch al graag weten waar ik woon en dit is een mooie gelegenheid. De vraag of hij deze constructie wel oké vindt voor zijn zoon wordt positief beantwoord.

Samengesteld

Zaterdag om 1 uur ’s middags komen ze aan. Van de helft van de week alleen in m’n krappe arbeiderswoning naar 24 uur met z’n vieren in diezelfde krappe woning. Het ijs tussen B. en de zoon van M. is snel gebroken. Ze houden allebei van voetbal en moeten allebei dealen met de gevolgen van een scheiding. Dat schept een band die op het eerste oog wel goed zit. M. loopt z’n benen uit z’n lijf voor me en ik kan niet anders dan het me allemaal aan laten leunen. ’s Avonds spelen we met z’n vieren Uno, de kinderen kruipen bij elkaar in bed alsof ze elkaar al jaren kennen en zoals het in een gebruikelijk gezin gaat, worden M. en ik ’s nacht nog bijna betrapt.
De eerste voorzichtige schreden op het samengesteld gezinspad zijn gezet. En toch is het na bijna 24 uur samen klaar. M. en ik voelen allebei aan dat het voor de kinderen mooi geweest is. Hij gaat naar huis, ik red me verder wel. Het is oké, meer dan oké. We doen het heel rustig aan. Samengestelde acties zijn voorlopig niet meer aan de orde. Maar de vooruitzichten voor ooit zijn goed.

Mijn naam is Astrid, ik ben 46 jaar en supertrotse moeder van een dochter van bijna 8. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in goede harmonie. Maar sinds ruim een jaar zijn we alsnog in een vechtscheiding beland en ik begrijp werkelijk niet waarom. Sinds kort ben ik wel weer gelukkig met een nieuwe partner, die helaas eveneens verwikkeld was in een vechtscheiding. Voldoende inspiratiebron voor blogs, waarvan ik hoop dat die ooit opdroogt, 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 5 = vijfentwintig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.