Menu

Is communiceren dé oplossing voor geluk?

Sonnevelt Opleidingen

Geluk in de liefde, dat willen we toch allemaal?

Geluk in de liefde. Wie durft daar nog in te geloven? Als zelfs een relatiecoach niet durft te beloven dat elke relatie te repareren is, waarom zou je er dan aan beginnen? Toch zijn er dagelijks mensen die nieuwe relaties beginnen en vol goede moed zijn. En aan de hoeveelheid datingsites te zien, zijn er ook genoeg mensen op zoek naar een relatie. Geluk in de liefde is blijkbaar iets waar we naar blijven zoeken.

Geluk in de liefde

Wat is geluk in de liefde eigenlijk? Wanneer bereik je dat? Een relatiecoach uit Nederland noemt op zijn website enkele punten: veel lachen, goede en geregelde communicatie, elkaar de ruimte geven, elkaars fouten accepteren maar niet negeren, geven en nemen, elkaar vertrouwen en elkaar vergeven. Opvallend is dat in deze lijst het woord ‘liefde’ niet eens voorkomt. Al die kenmerken hierboven kun je echter alleen maar opbrengen als er sprake is van liefde. Zonder liefde kun je elkaar niet altijd vergeven. Zonder liefde kun je niet altijd samen lachen en is het heel moeilijk om elkaars fouten te accepteren. Anderzijds is het ook niet zo dat liefde een garantie is voor een goede relatie. Al die bovengenoemde punten zijn punten waar je aan moet werken: elkaars gezamenlijke interesses opzoeken, ervoor open staan om te praten, elkaar de waarheid durven te zeggen maar elkaar ook respecteren en willen geven en vergeven. Geluk in de liefde is dus hard werken. Als je eenmaal op het verkeerde spoor zit, is het soms moeilijk dat geluk weer terug te vinden.

Communiceren dé oplossing?

Lost goede communicatie dan alles op? Is dat alles wat een koppel aan moet leren, zodat zij weer geluk vinden in de liefde? Nee, zo simpel ligt het zeker niet. Bovendien is communiceren als er al grote problemen zijn soms te laat. Goede communicatie moet er altijd zijn in een relatie, juist ook over positieve dingen. Zeggen dat je van elkaar geniet, zeggen wat je fijn vindt van samen zijn, blijkt een belangrijk smeermiddel in een relatie. Maar communiceren, weer zeggen wat je leuk vindt aan elkaar, op zoek gaan naar redenen waarom je in eerste instantie voor elkaar viel en die hardop benoemen, kan in sommige gevallen een relatie wel een duw in de goede richting geven, weg van de afgrond. Op de vraag aan gescheiden mensen wat ze in een volgende relatie beter zouden doen, scoort beter communiceren met 27% dan ook hoog. Ook meer tijd maken voor elkaar wordt heel vaak genoemd.

Zit jij wel lekker in je vel?

Hoe kun je gelukkig in de liefde zijn, wanneer je zelf niet gelukkig bent? Moet jij jezelf iedere ochtend uit bed slepen? Voel jij geen passie en motivatie meer voor je werk?

Wellicht is het tijd om het roer om te gooien?

Sonnevelt Opleidingen

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.