Menu

Dagboek gescheiden alleenstaande moeder, Fulltime mama

hulp bij wiskunde van een gescheiden vader

hulp bij wiskunde van een gescheiden vaderMijn ex-wederhelft is vanwege zijn werk voor 2 weken naar Amerika vertrokken. Ontzettend leuk voor hem, iets minder leuk voor de kids en mega druk voor mij, nu ben ik wel een helemaal alleenstaande moeder! Want eerlijk is eerlijk… soms is het best even lekker als de kinderen een paar dagen bij hun vader zijn!

Bij het afscheid nemen, heeft papa doodleuk beloofd dat hij op de terugweg een koffer vol cadeautjes meeneemt! Zucht…. hoezo een schuldgevoel afkopen?! Uiteraard super voor Tess en Jip dat er presentjes beloofd zijn, maar het gevolg is wel dat ze nu al 4 dagen door het huis stuiteren van nieuwsgierigheid en opwinding! En we hebben nog 10 lange, lange dagen te gaan…

Een positief punt aan zakenreizen van mijn ex is, dat hij tijdens zijn afwezigheid écht dagelijks de kinderen spreekt! Kan hij normaliter zo druk zijn dat hij rustig een week verstek laat gaan… Zodra hij in het buitenland zit, belt, Skyped en FaceTimed hij er op los. En dit tot grote vreugde van de kinderen natuurlijk!

Gisteren hoorde ik Tess dan ook uit het niets een gesprek voeren… In eerste instantie had ik geen idee met wie, maar al snel bleek dat ze met haar vader haar wiskundehuiswerk aan het bespreken was. Ze begreep een opdracht niet en genie papa zat op duizenden kilometers afstand… Maar de generatie van nu lost dit heel makkelijk op. Want middels Skype kun je de opdrachten toch ook bespreken?!

Een grijns borrelde bij mij op toen ik het ‘ik ben pas net wakker hoofd’ van mijn ex-wederhelft op de laptop zag. Tess was even vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als tijdzones… Maar diep respect voor haar vader, want hij liet zich niet door het vroege ontwaken uit het veld slaan. Driftig discussieerden ze er samen op los. De formules vlogen om mijn oren…

En dan ben ik stiekem wel blij dat de kids papa ondanks de afstand toch altijd kunnen bereiken. Want mij om 7.00 uur wakker maken voor het oplossen van een wiskundevraagstuk… daar wordt niemand vrolijk van!! Toch niet een hélemaal alleenstaande moeder dus.

Iris is gescheiden alleenstaande moeder van een jongen en een meisje en heeft de eerste periode na haar echtscheiding een dagboek voor ons bijgehouden. Daarin kunnen wij lezen hoe zij, met vallen en opstaan, probeert om de draad weer op te pakken. Iris is dat inmiddels gelukt. Haar belevenissen uit haar beginperiode zijn voor veel mensen herkenbaar.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.