Menu

Dagboek van Iris, Afscheid

dagboek van een gescheiden vrouw

Er is een moment van komen en er is een moment van gaan… En het moment van gaan, is voor mij nu aangebroken! Bijna twee jaar lang heb ik met heel veel plezier een groot deel van mijn leven met jullie mogen delen. Alle frustraties, pijn, verdriet en teleurstellingen heb ik van me mogen afschrijven. Een heerlijke vorm van therapie vond ik het!

Wat is er in die twee jaar toch ontzettend veel gebeurd. Wie had ooit kunnen denken dat ik in 2013 weer op deze manier in het leven zou staan? Nou, ikzelf in ieder geval niet! Wat heb ik me vaak ellendig gevoeld en wat had ik bij tijd en wijle enorm veel zelfmedelijden… Ook al was het iets wat ik eigenlijk helemaal niet wilde, ik dook af en toe echt in de slachtofferrol.

Achteraf denk ik daar nu gelukkig anders over… Dat mijn ex-wederhelft zijn liefde zocht bij een andere vrouw, die vervolgens ook nog eens tig jaren jonger is dan ik, dat deed mijn zelfvertrouwen destijds niet veel goeds. Maar ondertussen kan ik zeggen, dat mijn zelfbeeld juist door dit hele voorval veel beter geworden is!

Ik heb zèlf heel hard moeten vechten om weer te komen waar ik nu ben. Ik heb zèlf heel hard moeten knokken, om mijn kinderen op te vangen en ze te begeleiden in een afschuwelijke scheidingssituatie. En met gepaste trots kan ik zeggen; het is me verdomd goed gelukt. Vroeger zou ik nooit van mezelf gezegd hebben dat ik iets goed gedaan had. Vroeger zou ik ieder compliment afwimpelen met een of ander rotsmoesje. Tegenwoordig zeg ik -met mijn neus in de lucht ☺- dat ik trots ben op mezelf en bedank ik mensen juist als ik een complimentje krijg! Uiteindelijk maakt je dit veel sterker… Want uiteindelijk staat of valt ieder nieuw begin, met geloven in jezelf!

Vooral rustig blijven ademen, is een tip die ik iedereen wil geven! Rustig ademhalen betekent namelijk rustiger over iets kunnen nadenken… En dat had ik af en toe misschien nog wat beter kunnen doen. Maar ook dit is een punt waar ik uiteindelijk weer van geleerd hebt. Daarom wil ik graag afsluiten met alle lezers van Nieuwe Stap een ‘leerzame nieuwe stap’ toe te wensen Een stap met wellicht veel vallen en opstaan, maar met uiteindelijk een bijzonder mooi en geslaagd eindpunt! Go for it …

Lieve groet,

Iris

 

Lieve Iris,

Ontzettend bedankt dat je de afgelopen jaren zo openhartig bent geweest. Wij weten zeker dat lezers zich in jouw verhalen hebben herkend, zich er door gesteund voelen en er, ondanks alles, om hebben moeten lachen. We wensen je een mooie toekomst met veel nieuwe stappen!

Elske en Annelies

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = een

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.