Menu

Dagboek van Iris, Aftellen

zomervakantie en je ex

zomervakantie en je ex

Het aftellen is begonnen… Nog een paar dagen en de zomervakantie-gekte breekt los in het zuidelijke deel van Nederland. Weken van zon, zee, strand, geen wekker die om 7.00 uur afgaat etc. etc. De zon moeten we helaas in een warm land gaan opzoeken. Maar het feit dat er weken geen wekker hoeft te worden gezet, maakt mij ook al heel blij!

We hebben onze vakantieplanning gelukkig met alle partijen prima kunnen regelen… Niet verwacht, toch gelukt! In samenwerking met de exen (en hun aanhang), is het ons gelukt om een schema te maken wat past als een heerlijk zittende broek! De kinderen vieren zowel met papa als mama hun vakantie in Spanje… Dat betekent één heenreis en één terugreis. Geen scenario’s van koffer uitpakken en de volgende ochtend weer inpakken om de vakantie met de andere ouder voort te zetten. Nee, gewoon lekker opgehaald worden op je vakantieadres en een half uurtje later aankomen op de volgende vakantiebestemming…

Met bibberende knieën stelde ik enkele weken geleden het plan aan mijn ex-wederhelft voor. Ik voelde me er enigszins ongemakkelijk bij, uiteindelijk bepaalde ik toch een beetje hoe zijn vakantie eruit moest gaan zien… En aangezien ik zijn keuze en vooral de keuze van zijn nieuwe liefde wil respecteren, vond ik het behoorlijk brutaal. De reactie van mijn ex-wederhelft was precies zoals ik had verwacht! Al tegensputteren voordat hij de vraag daadwerkelijk tot zich had laten doordringen… Maar gelukkig heeft mijn ex-wederhelft een behoorlijk meedenkende nieuwe liefde. Ze is een stuk jonger, maar vaak een stuk verstandiger!

Rustig als ze is, zette ze alle voordelen voor de kinderen op een rij. En schappelijk als ze is, trok ze al snel de conclusie dat het een goed plan was. Minder stress, minder kosten en vooral meer rust voor alle partijen. Dus…. ‘niet zeuren’, zei ze doodleuk tegen háár nieuwe- en míjn oude liefde. Wat mij in al die jaren niet gelukt is, had zij binnen 10 minuten voor elkaar! Een meegaande partner… jeetje, mijn mond viel werkelijk open van verbazing.

En zo gebeurde het dus dat mijn ex-wederhelft, zonder verder te mopperen, een vakantiehuis boekte op steenworp afstand van ons vakantieadres. De kids kunnen bij wijze van spreken in hun zwembroek en bikini in de auto stappen en een half uur later alweer in het zwembad liggen! Hoe luxe kun je het hebben?!

Wat een fijn vooruitzicht… En wat heerlijk dat we het zo goed hebben kunnen regelen. Het heeft er bij mij nu al voor gezorgd dat ik met een enorm ‘gerust gevoel’ uitkijk naar de vakantie. En ook de kids zijn veel relaxter, als we het over de planning hebben. Daar waar Jip vorig jaar nog ontzettend gespannen kon zijn, als we het over de verdeling van de weken hadden. Zie ik nu een ventje dat staat te springen om naar Spanje te vertrekken.

Ik wens iedereen in een ‘gescheiden situatie’ dit gevoel toe! Één ding heb ik geleerd… als je dingen niet aan je ex-wederhelft vraagt, gebeurt het sowieso niet. Leg je voorstellen op tafel en praat er op een volwassen manier met elkaar over. Ik ga nu genieten van de zomer… Weer of geen weer! Medio augustus ben ik weer paraat. Hopelijk fris en fruitig én ook nog een beetje bruin… ☺

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier − = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.