Menu

Dagboek van Iris, E-daten

E Daten na de scheiding

E Daten na de scheiding

Nadat ik vorige week enorm enerverende gesprekken met mijn vriendinnen heb gehad, heb ik deze week besloten dat ik misschien toch toe ben aan een nieuwe stap… Doodeng vind ik het, maar ik wil weer voorzichtig openstaan voor een eventuele relatie! Niet dat ik me morgen vol op de mannen ga storten, maar er weer voor openstaan kan volgens mij geen kwaad.

Toen ik dit heel voorzichtig aan een dierbare vriendin vertelde, viel ze me gillend van enthousiasme om mijn nek. Eindelijk Iris… eindelijk ga je weer eens aan jezelf denken! Zo heb ik het zelf echter nooit gezien, maar blijkbaar heb ik me de afgelopen periode behoorlijk verstopt voor de buitenwereld.

Ik had gewoon totaal geen behoefte aan een date… Was al blij als ik alle agenda’s op elkaar afgestemd kreeg! En eerlijk is eerlijk… ik vond één verliefde ouder voor mijn kinderen wel genoeg. Een scheiding is een behoorlijk traumatische ervaring voor kinderen. En hoe kon ik nou gezellig met een vent op stap gaan, terwijl ik mijn jongste kind bij tijd en wijle echt zag wegkwijnen! Dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen…

Maar sinds enige tijd gaat het gelukkig een stuk beter met Jip. Dankzij de hulp van de kindercoach heeft Jip een beter en eerlijk beeld gekregen met betrekking tot de keuze van zijn ouders. Gehele berusting is er nog niet. Maar zijn boosheid is beduidend afgenomen… En op één of andere manier is dit toch een klein beetje ‘groen licht’ voor mij.

Ik heb daarom besloten dat ik maar eens een profiel moet aanmaken op een datingsite. Brrr, doodeng vind ik het!! Gelukkig had dierbare vriendin dit ook door. En daarom heeft ze heel lief voorgesteld om er deze week even samen naar te kijken… Afgelopen weekend heb ik stiekem al wat research gedaan. Wat is er veel aanbod en wat zijn er veel mogelijkheden!!

Bij sommige beschrijvingen kon ik mijn grijns toch echt niet onderdrukken. De spreekwoordelijke ‘korrel zout’ dat moet naar mijn idee toch vaak een ‘pak zout’ zijn! Maar het meest schokkende vind ik de datingsites voor (juist) getrouwde mensen! Doodserieus wordt er beschreven dat je je kunt inschrijven als je getrouwd bent, maar het wel gezellig vindt om er een scharrel naast te hebben!! Ben ik nou gek, of is de wereld dat nou…?!

 

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.