Menu

Dagboek van Iris, kindercoach voor Jip

coaching voor kinderen

coaching voor kinderenZoals ik al vaker geschreven heb, heeft Jip nog steeds erg veel moeite met de scheiding… Jip is een ontzettend lief en gevoelig mannetje met een grote behoefte aan rust en structuur. Nu zijn dat helaas nèt twee dingen die je tijdens een scheidingsproces onmogelijk kan waarmaken. Als je de beslissing neemt om uit elkaar te gaan, is er alles behalve rust en van structuur is ook weinig sprake als je nog aan het zoeken bent naar de juiste omgangsregeling!

En dat heeft zo de nodige consequenties… Boosheid, opstandig en verdrietig zijn en zelfs agressief gedrag zijn zo’n beetje de steekwoorden van het 9 jarig mannetje dat in mijn huis woont. Kan hij bij papa nog redelijk rustig en ingetogen gedrag vertonen, zodra hij bij mij is gaan letterlijk alle remmen los en laat hij zijn (momenteel) ware ‘ik’ zien. Dit kan heel moeilijk en vermoeiend zijn, maar uiteindelijk ben ik ook blij dat hij bij mij wel zichzelf durft te zijn… Want frustraties die zijn er, daar is geen twijfel over mogelijk!

En omdat zowel zijn papa als ik willen dat Jip weer lekker in zijn vel komt te zitten, hebben we hulp gezocht bij een kindercoach. Samen met haar gaat Jip aan de slag om te (her)ontdekken waar zijn krachten en kwaliteiten liggen. Zijn gevoeligheid kan in bepaalde situaties namelijk best weleens moeilijk zijn, maar uiteindelijk is het natuurlijk wel een prachtige kwaliteit! Zo kan Jip bijvoorbeeld behoorlijk van streek zijn als hij zijn koffertje pakt om naar papa en zijn nieuwe liefde te gaan. Hij voelt feilloos aan dat ik me op dergelijke momenten heel eenzaam voel. En ook al wil ik dit natuurlijk op geen enkele manier uitstralen. Daar prikt Jip dus simpelweg doorheen…

Om de goede vrede zoveel mogelijk te bewaren, vertoont Jip de dagen dat hij bij zijn papa is zoveel mogelijk sociaal wenselijk gedrag… Met het gevolg dat hij bijna ontploft zodra hij bij mij één voet over de drempel zet. Hij is letterlijk overprikkeld van alle signalen die hij opgepikt heeft. En daar komt natuurlijk weer uit voort dat hij de volgende dag oververmoeid wakker wordt en zijn schoolprestaties er ook onder gaan lijden.

Moeilijk, moeilijk, moeilijk dus! Moeilijk voor Jip, maar eerlijk gezegd ook best moeilijk voor mij. Uiteraard wil ik alles doen om Jip te helpen… Als er iets belangrijk in mijn leven is, dan is het wel dat mijn kids gelukkig zijn! Maar momenteel ben ik het spoor even bijster. Ik ben de grip op mijn mannetje afgelopen maanden ergens volledig kwijtgeraakt! Hoop zo dat de kindercoach ons kan helpen deze grip weer terug te vinden… Want ben echt doodop momenteel!

Iris is gescheiden alleenstaande moeder van een jongen en een meisje en heeft de eerste periode na haar echtscheiding een dagboek voor ons bijgehouden. Daarin kunnen wij lezen hoe zij, met vallen en opstaan, probeert om de draad weer op te pakken. Iris is dat inmiddels gelukt. Haar belevenissen uit haar beginperiode zijn voor veel mensen herkenbaar.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.