Menu

Dagboek van Iris, Nog één wijntje dan…?

1 reactie
alleenstaande ouder en alcohol

alleenstaande ouder en alcohol

Mijn laatste column sloot ik af met de opmerking dat sommige alleenstaande ouders één afzakkertje soms wel erg ruim nemen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor alleenstaande ouders, maar juist in die gevallen vraag ik me af hoe ze dat toch kunnen doen…

Want hoe leg je met goed fatsoen je kind in bed als je half struikelend de trap op moet? Hoe doe je dat ’s ochtends als je bloedjes om half 7 door het huis stuiteren en jij met een flinke kater in je bed ligt? Ik zou bijna over onverantwoordelijk gedrag spreken, maar wie ben ik om dat te zeggen?!

Tijdens de vakantie heb ik me meerdere keren verbaasd over de hoeveelheid alcohol die genuttigd werd, terwijl er kindjes in tenten lagen te slapen. Als er sprake is van een tweeoudergezin, dan kunt je wellicht nog afspraken met je partner hierover maken. Maar als alleenstaande ouder ben je toch echt zelf én alleen verantwoordelijk voor je kinderen. Want wat als er ’s nachts iets gebeurt en je moet met je kind naar het ziekenhuis? Kun je dan zeggen; dan neem je toch een taxi…. of is dat iets te kort door de bocht?

Ik heb echt geen idee of ik nu een muts ben, of dat sommige mensen gewoon niet nadenken over de gevolgen. Wat ik wel weet, was dat ik meerdere keren te horen kreeg dat ik niet zo flauw moest doen. Nou ben ik absoluut niet vies van een wijntje, in tegendeel zelfs! Maar ik zal gewoon nooit dronken worden op de momenten dat de kinderen bij mij zijn…

Ik moet er niet aan denken dat er iets voorvalt en dat ik te lam ben om fatsoenlijk op mijn benen te staan! Je moet er toch niet aan denken dat de voogdij over je kinderen in gevaar komt, omdat je een glaasje teveel op hebt. Wat een ellende en wat een gevolgen… Hebben mensen hier ooit over nagedacht? Ik hoop oprecht dat ik in dit geval niet de enige ben. Wat vinden jullie?

TAGS :

REACTIES

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 15 aug 2012

Oeps, daar heb je een punt Iris. Maar er zit wel een flinke band tussen een ontspannend wiijntje extra en niet meer in staat zijn fatsoenlijk voor de kinderen te zorgen. Kinderen zijn ook gebaat bij ontspannen ouders. Afijn, stof tot nadenken, bedankt Iris. Wij zijn benieuwd hoe anderen er tegenaan kijken. Elske en Annelies

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× twee = 18
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.