Menu

Dagboek van Iris, Oudjaarsavond

eerste oud en nieuw na de scheiding

eerste oud en nieuw na de scheiding

Nog een paar dagen knallen en dan hebben we heerlijk kerstvakantie! De laatste dagen van 2012 zijn aangebroken… En daarmee ook gelijk de vraag; wat gaan we doen op oudjaarsavond?

De kerstdagen zijn van ochtend tot avond ingevuld, maar oudjaarsavond is een ander verhaal. Blijven we met z’n drietjes thuis, gaan we naar familie of gaan we toch gebruik maken van de uitnodiging van vrienden voor een drukbezocht feest? Een feest met 21 volwassenen en 33 kinderen… Een feest vol drukte, herrie en gezelligheid waarschijnlijk!

Eigenlijk ben ik van mening dat je oudjaarsavond met een grote groep mensen moet vieren. Oudjaar is een avond van veel lachen, drankjes, lekkere hapjes en wellicht een enkel dansje. Maar oudjaar is ook een avond om even bewust stil te staan bij wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. En mijn afgelopen jaar was natuurlijk niet bepaald een jaar van veel dansjes en gezelligheid! ☺

Daarom ben ik nog een beetje aan het twijfelen. Als het aan Tess ligt, dan gaan we naar het feest. Samen met de dochters van vrienden dansen op de tafels… Tja als je 12 jaar bent, dan zie je dat natuurlijk als het ultieme moment van de avond!

Maar ik heb eigenlijk helemaal geen zin in lallen en kwallen in dronken toestand. Ik ben meer in de stemming voor lekker eten, wellicht een spelletje en rond een uurtje of 1.30 uur tevreden en voldaan mijn bed in te kruipen… Om daarna zo snel mogelijk met een fris hoofd aan het nieuwe jaar te beginnen!

En daarom kwam de uitnodiging van mijn lieve buren deze week als een geschenk uit de hemel. Zij zaten een beetje met hetzelfde dilemma… Geen zin in grote feesten, maar wel de avond met een gezellig groepje mensen willen vieren! Een paar stelletjes en hun kinderen. Iedereen maakt iets lekkers en brengt een drankje mee. Helemaal prima, heb er zin in!

Ik ga 2012 samen met mijn kindjes en lieve mensen dan ook goed afsluiten. En 2013… nog beter beginnen! Ik wens jullie allemaal hetzelfde toe. Fijne feestdagen en een prachtig uiteinde!!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.