Menu

Dagboek van Iris, Skiën

gescheiden en op vakantie

gescheiden en op vakantie

Al weken mopperen we allemaal op de eindeloos lange winter en de steeds terugkerende sneeuw…. En toch hebben mijn vriendinnen en ik dit weekend de sneeuw in Oostenrijk nog even opgezocht. Een lang weekend hebben we op de latten gestaan en de boel de boel gelaten. Het was heerlijk!

Onder het genot van een mager zonnetje en super sneeuwcondities, hebben we 3 dagen ontzettend gelachen en veel plezier gehad. Erg fijn om even aan niks anders te hoeven denken dan aan je skischoenen en ski’s!

Thuis ging alles gewoon door, want de kids waren bij mijn ex-wederhelft. Het idee dat ze bij hun papa zijn, zorgt er bij mij wel voor dat ik ze dan iets minder erg mis. Hun vader houdt gelukkig net zoveel van ze als ik en dat maakt alles toch wel een stukje makkelijker. Als ik naar situaties in mijn omgeving kijk, dan word ik daar namelijk af en toe behoorlijk misselijk van…

Haat en nijd, vechtscheidingen over de rug van de kinderen, alsof het allemaal niks is! Dat de kinderen na verloop van tijd faalangstig, onzeker en teruggetrokken worden is dan bijna voorspelbaar. Een vriendinnetje van mij zit in een dergelijke situatie en ook al is het een schat van een vrouw, soms word ik knettergek van haar manier van redeneren…

Laten we vooropstellen dat nieuwe liefdes in het spel altijd moeilijk zijn. Ook al maak je nog zulke goede afspraken, het blijft lastig. Maar in haar situatie wordt werkelijk over alles moeilijk gedaan! De ene partij is nog jaloerser dan de andere partij en overal wordt over gediscussieerd of gestreden. Heel vermoeiend, ook al begrijp ik de gevoelens erachter behoorlijk goed!

Maar toch moet je als ouder je eigen gevoel heel vaak opzij schuiven. Verlang niet van je kinderen dat ze partij gaan kiezen voor één van hun ouders. Zadel ze daar alsjeblieft niet mee op! Ik zie het bij mijn vriendin helaas wel gebeuren. Haar 2 meiden zie ik voor mijn neus veranderen in verdrietige pubers. Uiteraard is deze hele situatie tijdens het weekend uitvoerig besproken…

En dat maakt een paar dagen weg met vriendinnen zo bijzonder! Het ene moment hangen we lallend in de apres ski bar en het volgende moment hebben we enorm zware gesprekken in de skilift… Het was weer onvergetelijk en wederom ben ik tot het besef gekomen dat je échte vriendschappen enorm moet koesteren!

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 1 = zeven
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.