Menu

Dagboek van Iris, Puberen

dagboek van Iris

dagboek van Iris

Het is officieel… ik heb een puber in huis! Mijn 11-jarige dochter ligt het ene moment nog met knuffels in haar bed en het andere moment kan ze zomaar, zonder enige reden, in een ware feeks veranderen! De afgelopen weken is de sfeer behoorlijk gespannen in huis. In het begin dacht ik nog dat het kwam door de spanningen rondom het maken van de Cito-toets en het krijgen van de uitslag van de Cito-toets. Maar nu, nu kan ik écht geen smoezen meer verzinnen. Bij tijd en wijle is Tess gewoon een doodvermoeiende onuitstaanbare puber!

’s Ochtends lopen Jip en ik op eieren. Uit het niets kan Tess ontploffen en loop ik de rest van de dag met een rotgevoel rond. Terwijl mevrouw doodleuk binnen 5 minuten alles weer vergeet en zelfs vrolijk fluitend op haar fiets richting school vertrekt. Heel druk heeft ze het ook… Heel druk met het zoeken van de juiste oorbellen, het verzinnen van listen voor de jongens tijdens het schoolkamp. Wat overigens pas over een maand plaatsvindt! En heel druk kan ze ook zijn met het vinden van een super cool mobiel. Want dat is ook zoiets… Tess is, volgens haar zeggen, de enige in haar klas die nog niet in het bezit is van een mobiel! B E L A C H E L I J K, vindt ze dat natuurlijk. 11 Jaar en nog stééds geen mobiel! Of wij toch wel van deze wereld zijn….?

Maar wat moet ik ook vaak om haar lachen. Lachen om haar gevatte opmerkingen, lachen om haar felheid en een beetje glimlachen om haar gevecht met het groter worden en groter groeien. Vandaag vond ik haar bijvoorbeeld, liggend op haar buik in haar kamer, terwijl ze heel druk was met het maken van een tekening. Op een dergelijk moment is ze ineens weer een klein en kwetsbaar meisje. Geen dwarse puber, maar gewoon een puur en lief kind!

Het is zwaar, om een alleenstaande moeder te zijn… Maar ik geniet gelukkig nog steeds intens van alle momenten. Ik moet toegeven, iets meer van de leuke momenten als van de momenten dat de kids schreeuwend en tierend door het huis lopen. Maar genieten doe ik echt. Dat hebben mijn ex-wederhelft en ik toch maar mooi gedaan. Samen hebben wij 2 prachtige kids op de wereld gezet!

 

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− vijf = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.