Menu

Denise wil financieel onafhankelijk worden, een nieuwe stap!

financieel onafhankelijk

Goede voornemens, wie heeft ze niet?

Komend jaar wil ik niet beginnen met voornemens in mijn hoofd! Ik wil dit jaar afsluiten met nieuwe plannen en een nieuw jaar beginnen met iets leuks in het vooruitzicht. Ik ga voor iets nieuws, een totaal nieuwe fase voor mezelf. Met heel veel positieve motivatie besloot ik kort geleden te solliciteren! Toch zat er een klein beetje onzekerheid en schuldgevoel zoals ik het noem. Maar ik moest er voor gaan dus trok de stoute schoenen aan.

En daar kwam de uitnodiging voor een eerste gesprek al snel in mijn mailbox binnen! De eerste reactie was blijdschap! Ik wil zo graag weer iets anders dan heel de dag thuis zijn! Mijn oude beroep weer oppakken en uitdaging in mijn leven hebben.

Nu het eerste gesprek achter de rug is, en ik nog steeds een goed gevoel heb over de sollicitatie, komen er nieuwe gedachten in mijn hoofd…

Voor het eerst in 14 jaar zal ik straks geen fulltime mama meer zijn.

Voor het eerst ben ik er niet meer elke dag als mijn kleine meisje uit school komt.

En hoe moet dat nou als ze ziek thuis is en mama niet lekker bij haar kan zijn?

De weekenden die ik nu samen vrij ben met mijn nieuwe liefde, zullen misschien schaars worden.

Er gaat zoveel door me heen! Ik wil heel graag weer iets oppakken, iets voor mezelf! Maar ik heb toen ik moeder werd een belofte aan mezelf gemaakt. Die belofte kan ik straks niet meer altijd na komen.

Gelukkig heb ik fantastische ouders die er zullen zijn voor mijn meisje als ik moet werken! En de voordelen van deze nieuwe stap zullen ook zeker genoeg zijn.

Hoe makkelijk was het geweest als mijn gezin nog compleet zou zijn? Iemand waarmee ik samen de zorg kon delen voor de kinderen.

Maar daarentegen, hoe stoer is het als ik straks aangenomen word en zelf als financieel onafhankelijke mama niemand nodig heb! En daarbij een liefdevol thuis kan bieden aan mijn kinderen! Want nog steeds heb ik hoop dat mijn super puber op een dag zegt dat hij weer gezellig bij mama en zijn zusje terug komt!

Dit jaar wil ik vooral liefdevol afsluiten! Met mijn gezinnetje, familie en vrienden de feestdagen doorbrengen zoals we dat graag willen! Zodat ik zeker weet dat we weer mooie herinneringen hebben gemaakt.

Op naar een verrassend 2017

Ik weet dat ik het kan….

Denise is een 39 jarige moeder van een zoon (13) (die tot haar grote verdriet bij zijn vader woont) en dochter (9) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin. Inmiddels is er in haar leven ook een nieuwe liefde, waar ze niet mee samen woont.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 2 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.