Menu

Eerste blog van Marc, over zijn scheiding en het leven en daten daarna

1 reactie
gescheiden vader

Een nieuwe liefde?

Al een tijdje begeef ik mij, als gescheiden vader, met wisselend succes op de datingmarkt. Vele dates verder houd ik de moed er nog steeds in. Ergens loopt toch die vrouw rond die ik zoek? Niet dat ik enorme eisen stel. En wie kies je dan om aan te schrijven? 30 profielen in mijn favorieten – keer op keer bestudeerde ik de lijst. Wie te kiezen? Eén profiel trok al een tijdje mijn aandacht. En kijk aan: ze had mijn profiel ook al twee keer bezocht. Ik besloot een berichtje te sturen. Zou ze reageren? Altijd spannend!

Nieuw Bericht

De volgende dag. Een nieuw bericht! Leuk, wat zou ze hebben teruggestuurd? Maar nee, geen reactie, maar een bericht van iemand die ik nog niet eerder had gezien. Een kort, spontaan berichtje. Heb je zin om te kletsen? Nou, dat had ik wel!

Haar profiel was een feest van herkenning. Kinderen, nee. Kinderwens: ja. Altijd een heikel punt, als je op een bepaalde leeftijd komt. Ik ben 39, zij een paar jaar jonger. Ik stuurde een uitgebreide reactie terug. We wisselden een paar berichten uit, en ik wist het gewoon zeker: haar wilde ik zien. Zullen we afspreken? Nou, daar had ze wel oren naar.

Spannend

Vier dagen later. Op een winderig plein snoof ik de lucht op van de oliebollenkraam naast me. Ik zat ogenschijnlijk rustig op een bankje, en keek in de richting vanwaar ze zou moeten komen. Al dagenlang spookte het door mijn hoofd: dit zou wel eens de juiste kunnen zijn.  Mijn gevoel dat me zo zelden in de steek laat, wist het zeker: dit zou leuk gaan worden.

Vastberaden deze kans niet te verprutsen wachtte ik haar komst af. Plotseling, achter me een stem: “hoi”. Ik stond op en keek in haar lachende en spontane gezicht. Ik moest mijn hoofd naar achteren doen om haar te zoenen. De totaal irrationele gedachte ging door mijn hoofd of ze misschien langer was dan ze op haar profiel had gezet. 5 Centimeter langer zou ze maar zijn, het leek meer.

Volgende scene. Ons eten hadden we niet opgegeten. Op amper een paar meter van het restaurant stonden we ineengestrengeld te kijken naar de kerstverlichting in de straat. We liepen arm in arm naar een café om nog een biertje te drinken. Daarna was het al snel tijd afscheid te nemen: de volgende ochtend zou voor ons allebei de wekker vroeg gaan.  

Op weg naar huis wist ik het zeker: zo’n leuke date had ik niet eerder gehad.

Ik ben Marc, 39 jaar en gescheiden vader van twee prachtige meiden van (bijna) 3 en 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden. Met mijn blogs hoop ik andere ouders van inspiratie te voorzien over het (weer) inrichten van het leven. Rode draad zijn mijn belevenissen in het bos dat daten heet, maar ook andere onderwerpen zullen voorbij komen. 

Lees ook de andere blogs van Marc.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 29 jan 2020

Leuke blog, Marc. Fijn, een positief verhaal op deze site :) Ik volg je graag.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een × 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.