Menu

Eline krijgt zicht op een eigen woning na de scheiding

eigen woning

Eindelijk zit er schot in de zaak wat onze gezamenlijke woning betreft. Een lang verhaal lijkt nu een einde te krijgen.

Een paar jaar geleden bleek de woning van Erik en mij onverkoopbaar te zijn. Na heel veel juridisch gesteggel is er nu licht aan het einde van de tunnel. We krijgen medewerking van de gemeente, die de woning alsnog de juiste bestemming toewijst. Er moeten nog wat procedures worden doorlopen, maar met een beetje geluk is het binnen een paar maanden gepiept. Hoera!

Dat heeft veel positieve gevolgen voor mij. Erik kan me eindelijk uitkopen, en ik heb dan een comfortabele buffer op de bank staan. Momenteel boer ik best goed, het werk trekt weer aan en ik kan prima rondkomen. Ik ben het inmiddels gewend om zuinig aan te doen, dat scheelt ook natuurlijk. Maar door alle toestanden heb ik nu wel een dure huurwoning, en ik wil er dolgraag vanaf. Ik maak dan ook een plan voor mezelf. Over 10 maanden loopt mijn huurcontract af, en kan ik opzeggen. Tegen die tijd is Jens klaar met zijn schoolexamens. Hij weet al wat hij gaat studeren, en dat is niet naast de deur. Hij gaat dus op kamers.

Bob heeft ook plannen – meer een wens – om zelfstandig te gaan wonen. Ik juich het toe, maar vind wel dat het dan beter met hem moet gaan. Dat vindt hij zelf gelukkig ook. Zijn school staat in de Randstad, en hij gaat – wanneer hij naar school gaat – met de trein heen en weer. Hij maakt dus lange dagen. Ik vind het nu nog eng om hem helemaal te laten gaan, en ik stel daarom voor dat ik met hem mee verhuis, naar dezelfde stad. In een ander huis. Mocht het dan minder goed met hem gaan, dan heeft hij een mogelijkheid om op me terug te vallen, zonder dat hij reistijd heeft. Want dat is nu vaak net even te heftig om naar school te gaan.

Bob vindt het een prima plan, een fijne geruststelling. Ik ken de stad redelijk waar hij studeert, ik heb er wat vrienden wonen, en ik vind het er leuk. Mijn huidige woonplaats is een uithoek, ook al heb ik het er erg naar mijn zin. Voor Jens en Frank hoef ik er niet te blijven, zij gaan tegen die tijd hun eigen weg.

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer zin ik erin heb. Langzaam maar zeker zet ik steeds meer stappen naar een leven voor mezelf, naar een eigen woning. Ook al doe ik dit deels voor Bob, ik doe het vooral voor mezelf. Ik hou van grote steden, van drukte om me heen. Stiekem snuffel ik al wat rond op Funda.

Eline is een alleenstaande moeder  in scheiding, na een relatie van 25 jaar. Ze heeft een eigen bedrijfje als tekstschrijver en redacteur. De twee jongste kinderen, Jens (16) en Bob (15), wonen bij haar. De oudste, Frank, (18) woont bij Erik, haar ex.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 8 = zesenvijftig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.