Menu

Ex en nieuwe vriend

ex en nieuwe vriend

ex en nieuwe vriendLange tijd heb ik geprobeerd om de geit en de kool te sparen. Dat kost tijd, moeite en zal nergens toe leiden. En ik doe het niet meer.

Ik vind het dus ook tijd worden dat ex en Nieuwe vriend elkaar ontmoeten.

Nieuwe vriend heeft er geen enkele moeite mee. Hij vindt het ook prima als hij ex niet ontmoet. Het gaat hem om mij en niet om ex zoals hij volkomen terecht zegt. Voor mijn gevoel heeft ex het wel een beetje moeilijk met Nieuwe vriend.

Ik blijf met enige regelmaat bij Nieuwe vriend overnachten en hij brengt mij dan de volgende ochtend thuis. Nu wil het toeval ook dat juist dit de ochtend is waarop ex de spullen van de kinderen bij mij thuis komt afgeven. Om dus degeit en de kool te sparen wilde ik dan voor een bepaalde tijd thuis zijn om toestanden op de stoep om 8.45 te voorkomen. Dus moesten we op een bepaalde tijd weg zodat ik op tijd thuis kon zijn.

Dit is altijd goed gegaan tot die ene keer dat Nieuwe vriend en ik wat laat waren en…letterlijk….Nieuwe vriend de straat uitreed op het moment dat ex de straat inreed. Toen had ik er genoeg van. Ik doe dit niet meer. Ik wring mijzelf niet meer in bochten. Teveel geregel en teveel gestress. Ik heb echt geen plek voor die roze olifant in mijn nieuwbouwhuisje zonder aanbouw.

Kort daarop was Nieuwe vriend bij mij toen ex de kinderen een keer wat vroeger thuisbracht. Nieuwe vriend in de keuken, ex op de stoep. Ik vond dat ik tegen ex moest zeggen dat Nieuwe vriend nog bij mij thuis was om ex niet te overvallen. Ex wilde daarop niet binnenkomen.

Nu denk ik dat iedereen erbij gebaat zou zijn als ze elkaar toch even zouden ontmoeten. Ze hoeven niet meteen bij elkaar Kerst te vieren maar…..even “hallo” zou al heel fijn zijn. Ook omdat ik het gevoel heb dat Dochters, die prima met Nieuwe vriend overweg kunnen, hier niet vrij over durven te praten.

Ik ben me ervan bewust dat dit alles zich vooral in mijn hoofd afspeelt. Dat ik het ben die hier een punt van maakt.

Toch ga ik het er binnenkort met ex over hebben.

Meike is sinds 2013 gescheiden. Ze blogt over haar scheiding. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.