Menu

Foto’s, gedicht van gescheiden vader I-Pat

gescheiden vader

Voor mij ligt een fotoboek. Ik kom iedereen weer tegen.
Alles netjes en geordend. 
Ik heb het boek ooit eens van mijn moeder meegekregen.
Ik zie jaren later wat ze ooit in mijn vader heeft gezien.
Op die foto staat hij naast haar als een soort James Dean.

Ik blader door de jaren en ik vraag me af of ik het zou willen weten of zou willen zien, hoe de rest van mijn leven eruit zou komen te zien.
Dan krijg ik het antwoord op mijn vragen in een fotoboek van later.
Misschien is het beter om in het nu te zijn en later nog te bewaren.

Het fotoboek ligt voor hem, hij bladert er doorheen.
Hij ziet zijn opa en een veel jongere ik op een vakantie in het zuiden.
Het is misschien maar beter dat de kleine man niet weet dat ik dit met hem zo heb gemist.
Een paar foto’s verder ziet hij zichzelf als baby van een paar dagen oud.
Geen spoor nog van de tranen die hij later wel kreeg.
En nog geen schrammetje op zijn knie.
Hij skipt een paar pagina’s en we zien beide niets. 
Alleen wat lege bladen.
Hij vraagt me wat daar komt. Ik zeg: Ik weet het niet.

Niemand weet welke foto’s we nog zullen maken.
Met wie we nog gaan dansen en wie we los moeten gaan laten.
Wie ik nog ga ontmoeten op de reizen die ik nog ga maken.
Hoeveel jaren ik nog heb in gezondheid en geluk.
Misschien is de allermooiste foto wel, die ik met die kleine maak vandaag.

Ik weet het antwoord op mijn eerdere vraag.
Ik wil niet alles van tevoren al weten.
Dus ik wil de foto’s van de toekomst nog voor later bewaren. 

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 + vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.