Menu

Gescheiden alleenstaande moeder blogt, Gezinsveranderingen…

Iris

IrisMama, mama…. MAMAAAAA! Slaapdronken mompel ik; kun jij nou echt niet één keer gaan?! Om vervolgens verschrikt rechtop in bed te zitten en te beseffen dat ik voortaan echt helemaal alleen in dit grote tweepersoonsbed lig. Gebroken sleep ik mezelf uit bed. Op de overloop kom ik Jip tegen, met een natte pyjamabroek. Lang leve de gezinsveranderingen! Mijn zoon van 8 jaar plast sinds jaren weer in bed….

Enkele weken geleden is het alweer. Enkele weken geleden namen mijn wederhelft en ik definitief afscheid van ons huwelijk. Na menig jaar van proberen, teleurstellingen, nog een keer proberen en uiteindelijk nog meer teleurstellingen, was de liefde tussen ons echt op. Geen ruzie, geen strijd, geen haat en nijd… Ondertussen wel een nieuwe liefde voor ex-wederhelft. Begrijpelijk als ik eerlijk ben. Maar beetje pijnlijk dat deze liefde bijna 15 jaar jonger is. Een meisje dus eigenlijk nog…

En leg dat maar eens uit aan een 11- en 8-jarige!

Dat papa en mama niet meer samen zijn, dat kunnen ze nog enigszins begrijpen. Alhoewel, ik hoop dat ze het ooit écht zullen begrijpen. Maar dat er nu een nieuwe vrouw in papa’s leven is, dat is raar. En helemaal raar dat deze vrouw nog met één been in het studentenleven staat.

Om maar een voorbeeld te noemen… Gisteren was het papa-weekend. Helaas zijn ex-wederhelft en ik er nog steeds niet aan toe gekomen om een goede en duidelijke omgangsregeling op te stellen. We modderen dus nog maar een beetje aan. Ene keer zijn de kids bij mij, andere keer bij ex-wederhelft. Gaat tot nu toe goed, maar duidelijkheid is voor de kinderen natuurlijk wel gewenst. Daarom maar een balletje opgegooid. En wat krijg ik te horen… Ik leg je voorstel vanavond even naast het lesrooster van nieuwe vriendin. LESROOSTER?! Je eigen kind gaat volgend jaar naar de middelbare school!

Er zijn dus nogal wat puntjes van aandacht. Aandacht voor een goede communicatie, aandacht voor de gevoelens van de kinderen, maar zeker ook aandacht voor mijn houding en gedachten. Zet je eigen gevoel als gescheiden alleenstaande moeder tijdelijk uit, was de tip die ik van een goede vriendin kreeg. Net of er een aan- en uitknop op mijn gevoel zit! Een tijdelijke lamlegging van mijn gevoel om iedereen rustig aan de nieuwe situatie te laten wennen. Gaat me dat ooit lukken? Ik zal wel moeten… Want hoe wordt het ook altijd zo mooi gezegd?….‘Alles in het belang van de kinderen!’

Iris is gescheiden alleenstaande moeder van een jongen en een meisje en heeft de eerste periode na haar echtscheiding een dagboek voor ons bijgehouden. Daarin kunnen wij lezen hoe zij, met vallen en opstaan, probeert om de draad weer op te pakken. Iris is dat inmiddels gelukt. Haar belevenissen uit haar beginperiode zijn voor veel mensen herkenbaar.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 6 = elf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.