Menu

Gescheiden vader Iain zet grote en kleine nieuwe stappen

gescheiden vader

Het blijft lekker druk, hectisch druk zelfs. Tussen al het verhuizen en zo door, hebben we nog wel een school moeten zoeken in Conny’s nieuwe woonplaats. Gelukkig was de keus snel gemaakt, er was een school waar we allebei een goed gevoel bij hadden. Dus daar maakten we een afspraak om te gaan kijken. Wie gaan er dan mee: Sean, Eowyn, Conny, ik en Conny’s nieuwe partner. Iets minder leuk, maar hij beloofde zich er niet zo mee te bemoeien. Iets wat hij ook deed, gelukkig. De school was wel erg mooi en beviel Conny en mij goed, maar Sean vond het ook prachtig. Hij mocht even in een kleuterklas meespelen en hij wilde al nauwelijks weer mee naar huis. Dus al met al, een goede keus.

Met het zoeken van een school voor Sean (en later ook Eowyn), komt ook wel in zicht hoe groot hij alweer geworden is. Van baby naar peuter, naar nu bijna kleuter.. Nog even en hij mag naar de grote school. Na de zomervakantie mag hij beginnen. Dat zal voor hem wennen zijn, maar ook voor zusje Eowyn, ineens is grote broer elke dag weg. En natuurlijk komen dan alle verhalen van Sean over school wanneer hij weer op de vrijdag bij mij komt. Hij is nu al een slim jochie en hij pakt graag een boek om in te kijken en allebei vinden ze het prachtig wanneer ik een verhaaltje vertel voor het slapen gaan. En dan maakt het ze niks uit of ik in het Nederlands vertel, of in mijn moedertaal het Engels.

School betekent natuurlijk ook dat zijn verjaardag er weer aan komt, dan word mijn grote kleine vent alweer 4. Een hele leeftijd. En trots dat hij is dat hij al bijna 4 is. Echt een hele mijlpaal, want met 4 ga je naar de grote school, zoals hij het zelf mooi zegt. Wat een happening, ik ben nu al aan het kijken wat ik hem  kan geven en hoe ik als gescheiden vader er voor kan zorgen dat zijn verjaardag een leuk feestje word. Het zoeken naar een leuk cadeautje is dan ook een hele opgave, want wat geef je een kind van 4, als je iets wil geven waar hij wel even plezier van heeft? En dan heb ik het ineens. Een step. Een mooie keuze, het blijft een leuke zoektocht. Voor je kinderen heb je het wel over, dat zeker wel.

Voor Sean is er een mijlpaal bereikt, maar voor mij ook. Vorig jaar begon ik bij de psychologe, en nu, na een jaar, is besloten dat ik er klaar mee ben. Ik ben bijgekomen van mijn depressie en ik kan klappen en tegenslagen weer goed opvangen. Dat is voor mijzelf ook weer een hele overwinning. Het is gewoon erg fijn om te horen dat je zelf al zeker op de goede weg was gekomen en dat ze mij alleen een kleine duw in de juiste richting hoefde te geven om verder dat pad af te gaan.

Helaas is het niet allemaal fijn nieuws. Terwijl de psychologe goed wordt afgerond, houdt ook mijn werk op. Dus ik mag weer op zoek naar wat anders. Hopelijk gaat dat ook weer snel en heb ik snel weer een plekje. Aan de andere kant kan ik wel blijven genieten van mijn twee kleine boefjes, die ontzettend genieten wanneer ze weer bij papa zijn. Elke keer weer krijg ik een hele dikke knuffel en kusjes van ze. Sean komt altijd op me afgerend en gooit zich al knuffelend om mijn nek, heerlijk. Zusje Eowyn waggelt er zo snel als ze kan achteraan… Zo schattig, ze kan nauwelijks lopen en ze rent zo goed als ze kan op me af… Heerlijk als ik Sean zo om mijn nek heb en Eowyn dan nog haar armpjes om mijn benen gooit, als teken dat ze ook wil knuffelen. Dat zijn de dingen waar je als gescheiden vader alles voor doet..

De vorige keer was ik wel weer vlug aan het werk, dus wie weet zal dat nu ook weer zo zijn. Je hoopt het natuurlijk, dus ik houd de moed erin. En anders kan ik toch wat extra tijd besteden om wat andere klusjes af te maken in huis, die bij de verhuizing niet helemaal goed waren afgewerkt. En daarnaast moet ik toch alvast gaan zoeken voor een ander bed voor Eowyn, tegen het eind van het jaar zal ze te groot zijn voor haar ledikantje, dus een ander bed.. Leuke uitdagingen genoeg dus, ik verveel me niet.

Iain, 35 jarige alleenstaande, gescheiden vader. Na de scheiding co-ouder van een zoontje en dochter. ‘Ik schrijf nu om mijn ervaringen te verwerken en om mijn (positieve) ervaringen te delen met anderen, over hoe ik de scheiding ervaar en mijn leven als alleenstaande papa tijdens en na de echtscheiding’.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× vier = 28
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.