Menu

Echtscheiding

geluksstrategie

Heb jij een echtscheiding achter de rug of is dit nog in volle gang? Dan helpt het om je verstand even op iets anders te kunnen zetten. En dat is waar wij om de hoek komen kijken. Nieuwe Stap, thuishaven voor iedereen die gescheiden is, biedt je een plek waar je jezelf kunt zijn, tot jezelf kunt komen en even alle ellende achter je kan laten. Wij schrijven leuke blog-artikelen over allerlei zaken, als leuke dagjes uit, leuke restaurants, positief denken, en belangrijk: Weer gelukkig worden. Maar wij staan er ook niet alleen voor, wij worden bijgestaan door verschillende gast-auteurs welke zelf vaak ervarensdeskundige zijn. Denk aan de Blogs van Bas, met als hoogtepunt zijn ervaring over hoe zijn leven verdergaat.

Naast Bas schrijft ook Iris in het Dagboek van Iris wekelijks over haar belevenissen. Zo schrijft ze over het boek Vijftig tinten Grijs van E.L. James.

Na de echtscheiding

Wanneer je weer helder in de situatie staat en de situatie aan kunt, is het tijd om alle zaken goed te regelen. Denk aan je nieuwe of gewijzigde woonsituatie na je echtscheiding, of de verhouding tot je kinderen, maar ook de geldzaken na de echtscheiding moeten goed geregeld worden, zowel voor ex-man als ex-vrouw. Lees ‘How about the kids?’, of bijvoorbeeld de Checklist Scheiden. Zorg voor rust en regelmaat in je leven na de echtscheiding door alle zaken goed te regelen. Hier zitten vele zaken bij waar je misschien helemaal geen zin in hebt, maar als je je er doorheen kunt sleuren, blijven hierna enkel nog leuke dingen over.

Wij helpen je vanuit onze rol als echtscheidings-mediators en hebben vele jaren ervaring hierin. We hebben dus al vaker met dit bijltje gehakt.

Praten met anderen

Wij bieden je ook een Community aan, waar je hulp na je echtscheiding kunt vinden in de vorm van praten met lotgenoten, omstanders, over allerlei zaken waar je mee te maken krijgt. Heb jij zin om je hart te luchten? Dan ben je welkom! Maar ook als je alleen ervaringen van anderen wilt lezen dan kun je je gratis aanmelden. Wij denken dat dit een mooie thuishaven voor je kan zijn, waar je gerespecteerd wordt en waar mensen naar je luisteren.

En mocht je behoefte hebben aan persoonlijk contact, dan kun je ons altijd mailen op info@nieuwestap.nl ofwel bekijk je onze lijst met partners eens. Al van onze partners zijn respectabele partijen die op eniger wijze te maken hebben met jouw situatie en klaar staan om jouw door deze echtscheiding te helpen.

REAGEER OP DEZE BLOG
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan veroorzaakt heftige emoties bij zowel de bedrogene als de vreemdganger en heeft invloed op het hele sociale systeem. Het focussen op de schuldige is een valkuil en het is essentieel om door het rouwproces te gaan zonder vast te blijven zitten in de schuldvraag. Individuele coaching is belangrijk, maar een gezamenlijk proces is ook Lees verder > vreemdgaan verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.