Menu

Eline: heel veel liefde

1 reactie
heel veel liefde na de scheiding

Na de ontmoeting met Leon ben ik haast nog erger in de war dan eerst. Wat is hij leuk geworden… De man waar ik 30 jaar geleden als een blok voor viel, is er nog steeds. Maar er is zoveel meer in hem gegroeid. We waren destijds nog zo jong, onervaren ook. Toen hij verhuisde naar de andere kant van het land, was het vrij snel over met de liefde. Dat kwam niet alleen door de afstand, maar vooral omdat we nog niet open konden communiceren. Hij heeft dat in de afgelopen jaren net zo goed geleerd als ik, en we praten nu openhartig over van alles en nogwat. Toch blijven we om De Vraag heen dansen… Wat gaan we nu doen? Ik weet wat ik wil, maar wat wil hij?

Mijn verstand zegt dat het niet slim is. Allebei net een huis gekocht op bijna 200 km van elkaar, en Leon is nog maar een paar maanden weg bij zijn ex, ook al was de relatie al maanden daarvoor voorbij. Hij zal veel te verwerken hebben, ruimte voor zichzelf nodig hebben. Past een prille relatie daar wel in?

Elke dag zoekt hij me op, met een lief berichtje, iets grappigs dat hij heeft gevonden, een herinnering. En elke keer maakt mijn hart een sprongetje. We maken plannen om over een paar weken naar het theater te gaan, een muziekvoorstelling uit onze eerste verkeringstijd. Het voelt zo heerlijk… maar ik durf er nog niet aan toe te geven.

Tot hij op een dag appt: ‘Ik mis je’. Dan is er geen houden meer aan… Ik bel hem op, en we spreken het uit. Ja, ik vind je nog net zo leuk als toen, het voelt zo vertrouwd. Ik wil je zien, ik wil je zoenen. De vlinders barsten in alle hevigheid los, en de dagen erna loop ik met een grote glimlach rond. Ik kan het haast niet geloven, ik wist niet dat het nog kon.

Ook al is het verlangen groot om direct in de trein te springen, we spreken af dat we het rustig aan doen. Want die ruimte, die is hard nodig, zowel voor hem als voor mij. Over zeven dagen zie ik hem weer, in zijn nieuwe huis. We tellen de dagen af tot we weer tegenover elkaar staan op het station, maar nu met open hart en open vizier. Dan kan ik echt in zijn armen wegkruipen, verdrinken in een zoen.

Waar we het vroeger moesten doen met een geschreven brief of kaartje bij gebrek aan internet en social media, spreken we elkaar nu een paar keer per dag. ‘Ik vind je zo lief’. Hoe pril het ook nog is, het voelt heel stevig en vertrouwd. Geen garanties en beloftes, maar wel veel, heel veel liefde.

Eline is in 2014 na een relatie van 25 jaar gescheiden. Ze heeft een eigen bedrijfje als tekstschrijver en redacteur. De twee jongste kinderen, Jens (17) en Bob (16), wonen na de scheiding bij haar. De oudste, Frank, (19) woont bij Erik, haar ex.

REACTIES

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem (gastheer) - 3 nov 2017

Wat fijn! En heel slim om rustig aan te doen! Geniet ervan! Ik hoop dat ik dat ooit ook zo mag en kan ervaren!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.