Menu

Hoe maak je de verloren tijd met je kinderen weer goed?

verloren tijd met je kinderen

Verloren contact, ouderverstoting, het verhaal van Pien

Na ons trouwen zouden we met alle kinderen  een week naar Frankrijk gaan met als afsluiter een dag Euro Disney. Vooraf aan Amber en Lara gevraagd of ze mee wilde en allebei wilden ze mee. Twee dagen na ons trouwen kwam een kort appje van Amber dat ze niet meewilde want ze had geen behoefte aan een big happy family . Echt lekker viel het niet bij ons want het had een smak geld gekost en we hadden ons echt verheugd op een ontspannen weekje waarin we alle 6 kinderen en aanhang bij ons hadden . Op mijn vraag waarom ze het niet eerder zei niet mee te willen kreeg ik als antwoord dat ze het geld wat het gekost had wel terug zou storten.

Afstandelijker kon het niet. Op dat moment heeft Amber de banden met ons doorgesneden en zou ze ruim 6 maanden niet meer komen en had ze nog sporadisch contact met Rogier, met mij helemaal niet meer.

De kinderen gleden weg

Lara besloot wel mee te gaan, maar een succes werd het niet en toen we haar terug brachten werd ook dat contact verbroken. Geen app contact…..gewoon twee meisjes die compleet van ons afgleden en werkelijk niks wat we konden doen.

Geen contact

Amber onderhield minimaal contact met Rogier en met mij wilde ze helemaal geen contact. Het verdriet en het gevoel van afwijzing was gigantisch. We hoorden achteraf dat Cristina had gezegd dat contact met mij niet nodig was want ik was niks van ze en ik had hun huwelijk kapot gemaakt en Rogier was vreemd gegaan dus nee bij ons hoefden ze zeker niet langs te gaan. De ex schoonfamilie voedde de gedachten van de kinderen!

We woonden in dezelfde stad en als ik ze af en toe per ongeluk tegenkwam draaiden ze hun hoofden om. Op een gegeven moment vond ik het zelfs lastig om de deur uit te gaan. We besloten om te gaan verhuizen met het idee om wat afstand te creëren, waar je hard aan trekt drijft juist van je af. Een beetje lucht zou ons allemaal goed doen en daarin kregen we later gelijk.

Hoe maak je na ouderverstoting de verloren tijd met je kinderen weer goed? Rogier vertelt

Je kan als ouder wel van alles bedenken hoe je wil dat het gaat, kinderen zijn natuurlijk ook mensen met een eigen wil en gedachten en hun eigen emoties. Als er een ‘normaal contact’ tussen gescheiden ouders is kun je hier nog enigszins iets aan sturen. Je kan de kinderen duidelijk maken dat contact met beide ouders noodzakelijk is en dat het gewenst is dat ze ook naar de andere ouder gaan.

Als een van de gescheiden ouders, en dan met name degene waar de kinderen wonen, hier geen boodschap aan heeft, of zelfs aanmoedigt dat ze niet hoeven te komen, dan wordt het lastig.

Verloren tijd

Het grote nadeel van verloren tijd met je kinderen is dat je deze niet meer over kan doen. Er ontstaat een gat in je relatie met ze en het is maar de vraag in hoeverre je dit kunt herstellen. Met Amber is het achteraf goed gekomen. We hebben tijd gemist, gebeurtenissen gemist, elkaar gemist, maar het contact herstelde zich langzaamaan en geheel onverwacht wilde ze bij ons komen wonen. Vanaf die tijd hebben we veel in kunnen halen. Ook zij heeft last gehad van die periode en zegt nu dat ze beslissingen heeft genomen die ze liever niet had willen nemen, maar gedwongen door de situatie kon ze niet anders. Dit is de loyaliteitskwestie waar veel kinderen zich in geplaatst zien als hun ouders uit elkaar gaan.

Met Lara is het nog niet goed. Die is ook jonger, zit in de pubertijd en heeft vaak andere prioriteiten dan contact met haar vader. Niet dat er een slechte verstandhouding is, maar we zien elkaar weinig. Hoe dat zich gaat herstellen zal de toekomst moeten uitwijzen. 

Pien, 55 jaar en 4,5 jaar geleden gescheiden van Peter en samen hebben we 2 zonen van nu 23 en 22 jaar. Ik durf gerust te stellen dat dit een Libelle scheiding was. In 2015 kreeg ik een relatie met Rogier. Al vroeg in de relatie vertelde hij mij dat hij 2 dochters had van 11 en 14, Amber en Lara. 

Rogier, 54 en eveneens 4,5 jaar geleden gescheiden van Cristina. Na een huwelijk waar al vele jaren niets meer in zat en waar ik ook geen poging meer voor wilde doen om er nog wat van te maken. De scheiding begon aanvankelijk normaal, maar is in een vechtscheiding geëindigd.

Lees hier alle blogs van Pien en Rogier

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 4 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.