Menu

Hoe Tessa als stiefmoeder dealt met Corona

2 reacties
stiefmoeder corona

Vorige keer schreef ik al ‘het zijn rare tijden‘. Eerder dan ik had verwacht en misschien was er ondertussen al wel veel te veel spanning opgebouwd, werd de zoon bij ons afgeleverd. Er ging eerst nog een heen en weer gebel en geruzie en gedoe aan vooraf. Zoon ook aan de telefoon, die zag het niet meer zitten. En de laatste nacht sliep ik niet. Mijn man sliep ook niet. De zoon bleek ook ‘s nachts nog zijn telefoon gecheckt te hebben. Dus allemaal van slag.

Hou op met ruziën en laat het kind komen!

Op een gegeven moment wil ik toch dealen met de spanning en hoezeer ik me er ook probeer buiten te houden, ja het is iets tussen de ouders, toch? Moet de spanning er af. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Dus, laat het kind maar komen. En nog een keer laat ik weten: hou op met ruziën en gedoe. Laat het kind komen.

De volgende ochtend. Je voelt het gewoon in de lucht hangen, maar het bleef windstil. Nog een keer: laat het kind toch komen. Ja maar, ja maar… Ja, inderdaad. Nog meer berichten heen en weer. Het kind wilde het niet, begon tegen te stribbelen. En toen was ik er klaar mee. Ja, soms moet iemand het toch doen. Mijn man toegesproken, het kind heeft het nu niet meer voor het zeggen. Haal het kind op! NU!

Nog meer heen en weer berichten. Halen of brengen. Echt, je zou er toch een sik van krijgen. Laat mij maar halen. Spreek maar een tijd af. Geen gedoe. Klaarstaan, in de auto en gaan! Ze kwam toch maar brengen. Ja, er zijn grenzen en de stiefouder het laten opknappen was zelfs voor haar een brug te ver. Haha.

Eerst maar afkoelen

Kind volledig over de pis in huis. Eerst maar afkoelen. Gelukkig geen volledige lockdown, dus we gaan wandelen. Even laten gaan.

En daar kwam de rust. Goed gesprek voeren. Aanvullende regels uitleggen die verschillen van de weekendregels. Geruststelling. Aanpassing. Flexibiliteit.

Mijn beide ouders hebben slechte ervaringen opgedaan met hun stiefouders en dat hebben ze altijd met zich mee gedragen. Heel jong al heb ik ergens het besluit genomen dat ik zo niet in het leven wil staan, niet zoals mijn ouders, niet zoals hun stiefouders. En zo geschiedde.

Kind doet het super, helpt me, luistert, doet z’n huiswerk. Gewoon fijn. Gezellig.

Ik ben Tessa, sinds bijna 10 jaar stiefmoeder van de kinderen van mijn partner die om het weekend ook bij ons wonen. Het zijn leuke jongens en het brengt veel gezelligheid, maar het is ook nog steeds wel een beetje een zoektocht naar mijn rol in het geheel.

Lees ook de andere blogs van Tessa.

Lees ook de blogs over Corona van andere bloggers:

Stiefmoeder Kim over Corona

Coronacrisis versus scheidingscrisis, aan elke crisis komt een eind! Blog van Femke

Marc blogt over de vreemde Corona tijd

REACTIES

Aggie - 13 apr 2020

Beste stiefmoeder, Wellicht is jouw houding jegens de biologische moeder wel het probleem. In elke blog lees ik negativiteit over haar. Jij presenteert jezelf als "beter". Je bent partner van een man met kinderen bij een andere vrouw. Zie jezelf dan ook als partner niet als stiefmoeder die superieur is over hun eigen moeder.

Maris19 - 16 apr 2020

Aggie hoe kun je positief zijn tegenover een moeder die altijd moeilijk doet, wiens wil wet is en zelf niet aardig doet tegen jou? Mij lukt het niet ben ik bang.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 4 = twaalf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.