Menu

Hoe vier je na de scheiding de verjaardag van je kind? Blog Marieke

2 reacties
na de scheiding kinderverjaardag

Het plan is altijd geweest om de verjaardagen van de kinderen samen te blijven vieren maar nu mijn ex een relatie heeft breidt de “familie” aan zijn kant zich alleen maar verder uit terwijl ik aan mijn kant alleen op mijn ouders kan rekenen. Het voelt niet fijn, die disbalans. En als ik hoor dat er naast  de stiefmoeder, stiefzusje en stiefopa van Mees en Ties, die ik overigens van harte welkom heet, ook nog plannen zijn voor stiefooms, stieftantes en stiefneven en -nichten in de toekomst is voor mij het einde zoek. Dit wil ik echt niet, niet voor mezelf en ook niet voor mijn kinderen. Er moet dus gesproken worden over het plan van aanpak rondom de aanstaande verjaardag van onze zoon Mees.

Uitstapje met het gezin van herkomst

En dan komt naar voren wat ik eigenlijk voor onze kinderen zou willen. De verjaardag middels een leuk klein uitstapje vieren in harmonie met het gezin van herkomst en daarbij nieuwe partner(s) met kind(eren). Onze verstandhouding is er goed genoeg voor, ook met de nieuwe partner van mijn ex en haar dochter. Ook al willen we niet meer samen leven, mijns inziens is het prima mogelijk om samen iets leuks te ondernemen ter ere van de verjaardag van onze kinderen. Hun te laten genieten van een paar uurtjes samen iets leuks doen en alle aandacht van papa, mama en aanverwanten.

Mijn ex man geeft echter na dit voorstel aan dat hij het raar vind en hij vult in dat onze kinderen het ook raar zullen vinden. Hij vindt het verwarrend voor hen, vindt dat het duidelijk moet zijn en blijven dat we gescheiden zijn en dat papa en mama niet meer bij elkaar komen. Ik blijf bij mijn mening dat het voor de jongens ook heel bijzonder kan zijn als hun ouders twee momentjes per jaar samen met hun kunnen doorbrengen, samen in vriendschap iets leuks kunnen doen, wat is dat een mooie boodschap voor ’t leven!!

Droombeeld

Mijn voorstel is om het gewoon eens met hun te bespreken wat zij zouden willen maar dan loop ik tegen een muur aan. Heel eerlijk geeft hij aan dat híj het niet wil, hij heeft er geen behoefte aan. Een steek…. ik vind het jammer en moeilijk dat ik het “droombeeld” van de ideaal gescheiden ouders moet laten varen. Ouders die samen naar ouderavonden gaan, die elkaar een foto of filmpje sturen van een leuk moment in het leven van hun kinderen, die ruimte geven in de wisselmomenten als dat voor de ander even beter uitkomt, die spullen aan elkaar uitlenen omdat je door die scheiding even ineens geen decoupeerzaag of vertikuteermachine meer hebt.

Oké, we drinken niet meer samen ’n kop koffie om even bij te praten (dat deden we tijdens ons huwelijk ook niet) maar verder leek alles aan dat droombeeld te voldoen. Ik vind hem star en conservatief….. en ik voel me afgewezen….. is het een te grote belasting om met míj een paar uurtjes door te brengen voor hun verjaardag?

Idealen na de scheiding loslaten

En zo vieren onze zonen vanaf nu hun verjaardag bij papa en hun verjaardag bij mama. De ander is met zijn/haar eventuele partner en diens kinderen welkom en dat is al heel wat waard!!

Ik zal mijn idealen in gescheiden ouderschap los moeten laten….

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

REACTIES

Mamavantwee - 1 aug 2016

Hoe herkenbaar..... Nu worden de verjaardagen nog niet bijgewoond door de nieuwe relatie.... Maar ooit zal dit komen.... Mijn laatste verjaardag kreeg ik van de kinderen een roos,gekocht door m'n zusje.... Papa doet er blijkbaar niet meer aan... Ze waren erg sneu s ochtends,lief dat m'n zusje dit s middags oppakte... Ook mijn 'droombeeld' is weg...... En m'n kinderen vinden het vreselijk..... Ik kan alleen maar toekijken,hoe ons ooit zo liefdevolle gezin,nu wordt neergezet door twee heel andere mensen,dan hun vader en moeder.... ?

Marieke - 2 aug 2016

Beste mamavantwee, Twee wensen hoeven nu niet altijd meer naar elkaar toe te bewegen zoals je dat in een huwelijk nastreeft (waar nodig/mogelijk/wenselijk).... dat is soms lastig... hij heeft net zo veel recht op zijn mening als ik op de mijne. Maar dat betekent dat "we" onze droombeelden nog meer moeten loslaten..... ik ben blij dat het uiteindelijk n positieve draai in mn hoofd kan geven en het me best aardig lukt om uit verwijt en negativiteit te blijven. Maar dat is niet altijd makkelijk. Veel succes en sterkte ermee!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.