Menu

Interview met Marina Schriek, Gefeliciteerd met je echtscheiding

gefeliciteerd met je echtscheiding

Marina Schriek heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Dat is maar goed ook, want de geluidsopname die wij van het anderhalf uur durende gesprek maakten, hebben wij per ongeluk wel gewist… Geïnspireerd door Marina, zijn wij echter, een paar krachttermen later, positief aan de slag gegaan.

Marina Schriek is oprichter en eigenaar van het bedrijf “De Opening”, een praktijk gespecialiseerd in preventie en behandeling van burn-out en stress-gerelateerde problematiek. Eerder schreef zij het boek “Gefeliciteerd met je burn-out”. Reden voor ons gesprek is het verschijnen van haar boek “Gefeliciteerd met je echtscheiding”, bij uitgeverij Succesboeken.nl. In dit boek gaat zij uitgebreid in op het hoe en waarom van relatiestress en legt zij helder en praktisch uit hoe je de relatie met je (ex)partner én met anderen drastisch kunt verbeteren.

Wij vonden het een erg prettig boek, met een nuchtere humorvolle toon, die maakt dat de boodschap goed overkomt. Die boodschap luidt: “je kunt er voor kiezen om te focussen op het positieve in je leven.”

Gefeliciteerd met je echtscheiding

Marina ontwikkelde de Stralen-methodiek, die ze in haar boeken uitgebreid uitlegt. Wij geven je hier alvast een korte samenvatting. Doe er je voordeel mee.

Sta stil bij waar je bent

Marina legt dit als volgt uit: “Dit gaat over acceptatie. Jij kiest of je iets wel of niet wilt accepteren. Accepteren doe je voor jezelf, om jezelf weer beter te voelen. Ben jij niet degene die voor de scheiding kiest, wees je er dan van bewust dat jij wel de sleutel voor de rest van jouw leven in handen hebt. Als je blijft vasthouden aan je boosheid of verdriet, dan blijft je ex je leven bepalen.” In haar boek beschrijft Marina de “houd jezelf op de vlakte” methode, een methode die je leert hoe je de aandacht van je problemen kunt verleggen. Dat doe je door het verhaal wat je vertelt over de gebeurtenissen in je leven anders te vertellen.

Twijfel niet aan je lijf

“Negeer de signalen van je lichaam niet. Je lijf geeft je signalen om je op stress te wijzen. Ga geen strijd aan met je lichaam, maar zie lichamelijke klachten als vriendelijke boodschappers. En doe er iets mee; hoofdpijn kan betekenen dat de stress zich opbouwt en je het eens een dagje rustig aan moet doen. En hoe doe je dat dan als je het juist zo druk hebt.”

Realiseer je dat je aan het leren bent

Marina licht dit toe aan de hand van het gevoel van falen dat veel mensen hebben, als blijkt dat het niet is gelukt om het huwelijk in stand te houden. “Als je de stap hebt gezet om te gaan scheiden zorg dan ook dat je daar gelukkig van wordt. Blijf niet hangen in schuld- of andere negatieve gevoelens. Alle keuzes die je maakt, lijken op het moment dat je ze maakt, goed. Je bent aan het leren. Dat er keuzes zijn die achteraf wellicht anders uitpakken, hoort bij het leerproces.”

Apprecieer je dromen

“Concrete toekomstdromen maken je duidelijk hoe je je wilt voelen. Een eigen bedrijf, een camper, stoppen met werken, wat is jouw droom? Hoe zou je je voelen als die dromen uitkwamen? Probeer het te visualiseren. Je hoeft niet te wachten tot je die dromen kunt waarmaken. Je kunt nu al de gevoelens oproepen die achter die dromen schuilgaan en daar gelukkiger van worden.”

Lauwer jezelf

“Dit deel gaat over de relatie met jezelf. In dit hoofdstuk leer je om jezelf leuk te gaan vinden, écht leuk, want dat ben je namelijk!”, zegt Marina lachend.

Exploreer je mogelijkheden

“Focus niet op dat wat niet lukt, wat je niet wilt of waar je negatieve gevoelens van krijgt. Maar ga op zoek naar wat je wél wilt, waar je gelukkig van wordt en naar mogelijkheden die voor jou werken. En zet kleine stapjes.”

Navigeer op je gevoel

“Iedereen heeft een ingebouwd kompas”, zegt Marina. “gebruik dat dan ook”. Ik gun het iedereen dat je je eigen gevoel kunt duiden én belangrijk vindt.”

Ons gevoel zegt ons dat wij nog vaker contact zullen hebben met Marina…, er zal regelmatig een blog van haar op de site verschijnen.

Meer informatie over Marina Schriek, haar werk en haar boeken vind je op: www.gefeliciteerdmetjeechtscheiding.nl en www.deopening.nl

Je kan het boek bestellen door er op te klikken:


REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.