Menu

Meike blogt na haar scheiding: Boontje

werk en scheiding

werk en scheidingIk droom van een andere baan. Iets totaal anders. Momenteel werk ik op een kantoor met saaie mensen, saai werk en een organisatie die, kort gezegd, niet werkt. Omdat ik mijn werk saai vind maak ik ook fouten want ik kan me er gewoon niet meer toe zetten.

Eigenlijk is dat al geruime tijd zo maar telkens werd ik in slaap gesust door een enkel interessant klusje dat voorbij kwam en natuurlijk de angst om als eenverdiener met een dubbele hypotheek zonder werk te komen zitten. Daarnaast is mijn werk ook in mijn woonplaats en dat is wel makkelijk met twee kleine kinderen die van school moeten worden gehaald.

Eigenlijk wil ik de relatie met mijn werkgever verbreken.

En sinds kort wil mijn werkgever ook de werkrelatie met mij verbreken.

Huh? Echt? Ja echt.

Ik ben geschokt. Op mijn kantoor worden nooit mensen weggewerkt. Iedereen blijft en verschuilt zich op maaiveldhoogte tot aan pensioenleeftijd. Ik heb het dan ook niet echt aan zien komen. Maar nu is het er wel.

Mijn eerste reactie is om me hevig te verzetten. Hebben jullie dit-en-dit gemerkt? Dat kan niet…klopt niet….ik ben  net terug van mijn burn-out….geef me nog een kans…

En die kans krijg ik ook. Op papier wel te verstaan. Ik mag opeens cursussen volgen, ik krijg toegang tot een coach….maar de punten van kritiek zijn vaag en ik heb het vermoeden dat er persoonlijke redenen van mijn leidinggevende meespelen. De ‘verbeterpunten’ zijn ook dermate vaag dat een verbetering eigenlijk niet objectief meetbaar is.

Opeens besef ik dat ik dit gevecht niet ga winnen. En dat ik het eerlijk gezegd ook niet meer wil winnen. Er zijn andere werkgevers in deze wereld en de kans is ook groot dat ik iets voor mezelf ga beginnen. Opties zat schreeuw ik mezelf toe…..maar ik voel me wel erg lullig behandeld.

Opeens besef ik dat ik hetzelfde heb gedaan met mijn ex.

Ongenoegen laten smeulen, praten, een laatste kans geven terwijl je weet dat hij/wij er niet voor kan/kunnen slagen, huilen, boos worden en opgeven….

Ik geloof dat ik me op dit moment ook wel voel zoals mijn ex zich moet hebben gevoeld bij de scheiding….machteloos, bang, onzeker, boos en vooral onbegrepen. Lullig behandeld.

Misschien moet ik het hem eens vragen…..

Meike is sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.