Menu

Meike blogt over zelfvertrouwen en WK

In mijn woonplaats ligt een plein in het centrum met een aantal cafe`s er omheen. Tijdens het WK voetbal is er een groot scherm tegen een gevel bevestigd en zijn er eilandjes van waaruit drank word verkocht. Op een avond heb ik op dit plein afgesproken met een collega. Ik ben vroeg en sta wat doelloos om me heen te kijken. Ik heb geen oranje kleding en ik ben dus ook zo`n beetje de enige die gewone kleding aan heeft.

Mijn collega belt me om te vertellen dat haar kind ziek is en dat ze niet kan komen. Jammer. Ik sta nog even te genieten van de vrolijke sfeer en de mooie avond. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om naar huis te gaan en mijn brave/truttige bekertje cola is nog halfvol. Ik heb verder ook geen bloedhekel aan voetbal en om mij heen gebeuren allemaal leuke dingen. Kortom: ik amuseer mij best.

Net op het moment dat ik wil gaan spreekt een mij onbekende man mij op een leuke en vriendelijke manier aan. Wat ik hier zo doe in mijn eentje. Hij ziet mij als een wat vreemde eend in de bijt zo in mijn eentje. Ik ben me eerlijk gezegd helemaal niet bewust van mijn ‘zichtbaarheid’. Ik vertel hem het hoe en waarom en hij vindt het leuk. Hij complimenteert mij om mijn zelfvertrouwen. Of ik wat van hem wil drinken. We praten nog een beetje tot zijn vriend naar huis wil en ze gaan. In het voorbijgaan vraagt hij nog half lachend of ik mee wil gaan…?

Ik ben eerlijk gezegd helemaal beduusd over wat mij zojuist is overkomen. Ik ga nooit in mijn eentje op stap en bij de eerste keer word ik al aangesproken. En op een aardige manier. Normaal gesproken ga ik met een vriendin op stap en trekt zij alle aandacht. Dit ben ik echt helemaal niet gewend. Maar het smaakt wel naar meer.

Op weg naar huis realiseer ik mij dat ik dit leuk vond en dat ik dit misschien best kan. Maar dan wel zonder mijn aantrekkelijke vriendin en dus waarschijnlijk in mijn eentje. Dat vind ik helemaal niet erg.

Mijn onbewuste zelfvertrouwen neemt een stapje op weg naar een bewust zelfvertrouwen…

En nee….ik ben niet met hem meegegaan….

Meike, sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.