Menu

Meike blogt over een part-time man

Claude Wians

Claude Wians

Ik ben met twee vriendinnen aan het shoppen in een leuke stad in het zuiden van Nederland. We wonen vrij ver uit elkaar en we zien elkaar dus niet echt regelmatig. We slenteren wat door de stad en praten elkaar bij over onze situaties.

De ene vriendin is gelukkig getrouwd met twee kinderen en de andere heeft na een hele moeilijke periode nu een hele fijne vriend maar is ongewild kinderloos en gaat dat naar alle waarschijnlijkheid ook blijven. De vriendin met de vriend voelt zich erg gelukkig met haar eigen plek en zelfstandigheid. Haar vriend woont enkele deuren bij haar vandaan. Ze denkt er wel wat over om te gaan samenwonen maar zij hebben beide geen last van haast.

Mijn getrouwde vriendin merkt op dat het wel heel erg makkelijk is om een man in huis te hebben en dat het verdelen van de taken hen goed afgaat. Ze heeft zeker het gevoel dat de werklast eerlijk is verdeeld. Maar soms loopt de lieverd ook echt in de weg.

Op een gegeven moment komt het gesprek op mijn situatie en hoe het single zijn mij nu bevalt.

Nou, Ik kan lekker een wijntje drinken zonder met de volgende dag rekening te moeten houden, ik moet ook niet op een bepaald moment thuis zijn en als ik wat moois zie voor in huis hoef ik geen rekening te houden met een man die het misschien niet mooi zal vinden…. En ik zie heel vaak wat moois voor in mijn huis.

Dat lijkt mijn vriendinnen wel wat.

Maar ik vertel ook dat, als ik dan thuiskom het licht uit is, er nog geen thee is gezet en niemand op mij staat te wachten om te vragen naar verhalen of in mijn tas te vissen naar kadootjes.

Dat lijkt mijn vriendinnen dan weer helemaal niets.

We lopen nog even door. Mijn vriendinnen bedenken dat ik toch wel het beste heb van de twee werelden: toch kinderen en zo nu en dan vrijheid om te doen en laten wat ik wil zonder rekening te houden met een man. Maar ook het slechtste: geen man die thee maakt en wat mannen zoal meer doen…. Misschien een part-time man met een thermoskan.

Met een schok bedenk ik me dat ik gewoon fysiek eigenlijk geen plek in mijn huis of zelfstandige leven heb voor een nieuwe man….ik weet niet waar ik hem zou moeten laten…

Meike, sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven. 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × = 30
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.