Menu

Met kerst is alles anders, blog van Astrid

met kerst is alles anders

I’m a sucker for Christmas lights… Het kan goed zijn dat ik diezelfde zin vorig jaar ook al in een blog heb gebruikt. Maar in december is de wereld voor mij anders. Ik laaf me aan de warmte, gezelligheid, lichtjes, pakjesavonden en het “iets” wat in de lucht hangt waardoor de wereld er net even wat mooier uitziet en aanvoelt.

Maar ook om andere redenen is met Kerst alles anders. Alles is namelijk anders dan vorig jaar. Met twee uitersten. Een negatief uiterste en een heel positief uiterste. Hoewel mijn relatie met oude nieuwe liefde M al z’n 2e Kerst ingaat, was hij vorig jaar nog niet gescheiden. De beslissing was genomen maar M. en zijn ex zaten nog midden in het mediation proces. Bij elkaar zijn was dus geen optie. Hoewel ik uiteraard niks liever wilde dan bij hem zijn, was het alternatief ook prima in orde. Op kerstavond samen met ex en dochter B. een hapje eten en met z’n drieën naar de kinderkerstmis. De beide kerstdagen werden verder eerlijk verdeeld over ouders en zus. Of zoals ik het vorig jaar noemde: best of three worlds.

Wat kan er veel veranderen in een jaar. M. is gescheiden en onze relatie begint steeds vastere vormen aan te nemen. Samenwonen is er met ons beider co-ouderschap niet bij maar langzaam maar zeker vindt er een vorm van integratie plaats tussen de kinderen. Op kerstavond gaat M. met mij en dochter B. mee naar de kinderkerstmis. Eerste kerstdag vieren we als samengesteld gezin bij de moeder van M. Waar de warmte en gezelligheid me als een warme deken overvalt. Net als heel lang geleden. Toen M. en ik ook een relatie hadden maar het blijkbaar onze tijd nog niet was.

De warmte die ik nu voel van mijn hernieuwde relatie, compenseert gelukkig een beetje de ijzige kou die in 2017 tussen mij en ex in is komen hangen. Een kou die maar niet uit de lucht gaat, wat ik ook probeer. Zat oude nieuwe liefde M. vorig jaar in een mediation traject, dit jaar is het de beurt aan ex en mij. In de hoop dat we er in 2018 iets beters van kunnen maken. Zodat ik volgend jaar met Kerst hopelijk kan zeggen dat alles anders is.

Mijn naam is Astrid, ik ben 46 jaar en supertrotse moeder van een dochter van bijna 8. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in goede harmonie. Maar sinds ruim een jaar zijn we alsnog in een vechtscheiding beland en ik begrijp werkelijk niet waarom. Sinds kort ben ik wel weer gelukkig met een nieuwe partner, die helaas eveneens verwikkeld was in een vechtscheiding. Voldoende inspiratiebron voor blogs, waarvan ik hoop dat die ooit opdroogt, 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan veroorzaakt heftige emoties bij zowel de bedrogene als de vreemdganger en heeft invloed op het hele sociale systeem. Het focussen op de schuldige is een valkuil en het is essentieel om door het rouwproces te gaan zonder vast te blijven zitten in de schuldvraag. Individuele coaching is belangrijk, maar een gezamenlijk proces is ook Lees verder > vreemdgaan verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.